I-au dat nota '1.00', dar SALA a explodat de bucurie! "E FABULOS, nu se poate asa ceva! Cat are fata asta?" Acum 37 de ani Romania a scris ISTORIA!

Autor: Sport.ro
Joi 18 Iulie 2013, 15:03

In urma cu 37 de ani, la JO de la Montreal, Nadia Comaneci intra in istorie cu prima nota de 10.00 din istoria gimnasticii.

Da! O romanca a fost cea mai buna din lume, a fost prima cea mai buna gimnasta din lume. Si astazi, dupa fix 37 de ani, recordul inca mai rasuna in inimile celor care au citit depre acel moment sau care au vazut pe 'viu' proba.

Nadia Comaneci, o sportiva de doar 14 ani, dintr-o tara comunista, cum era Romania, a socat lumea! Mai intai a facut un exercitiu perfect, iar arbitrii au notat-o. Stia ca nu a gresit nimic!

Numai ca tabela arata nota '1.00', cand s-au afisat rezultatele. Normal, toti au inghetat, delegatia Romaniei se gandea deja la o mare nedreptate, insa la scurt timp sala a explodat de bucurie!

Era, de fapt, nora 10.00! Primul 10.00 din istoria competitiei. Prima perfectiune la gimnastica. Prima minune din acest sport.

De atunci, Nadia si Romania au intrat in istoria sportului si in istoria Jocurilor Olimpice. Era 18 iulie 1976, la Montreal, ziua in care o fetita de 14 ani a stralucit...

Comisia de la Veneţia discută cu Iohannis despre Coduri. Iordache: "Pârâcioşi de serviciu"
BRAT