Van Bommel, primul capitan strain al lui Bayern Munchen!

Autor: Sport.ro
Vineri 08 August 2008, 17:59
Mijlocasul olandez al lui Bayern Munchen, Mark van Bommel, a fost desemnat capitanul echipei de catre antrenorul Jurgen Klinsman.

"Mark van Bommel este facut pentru acest rol", a subliniat Klinsmann, citat intr-un comunicat. "La reluarea antrenamentelor la finalul lunii iunie am putut observa cum Van Bommel ghida cu excelenta echipa sa, fiind respectat si de tineri si de cei mai experimentati din echipa", a mai precizat fostul antrenor al Germaniei.

Olandezul de 31 de ani ii succede lui Oliver Kahn ca purtator al banderolei de capitan la formatia bavareza, portarul retragandu-se la finalul sezonului. Van Bommel i-a luat locul lui Willy Sagnol, care afirmase ca oficialii de la Bayern Munchen i-au promis postul de capitan la prelungirea contractului sau in 2006.

Aparatorul francez a fost luni operat la tendonul lui Ahile si va fi absent pentru o lunga durata, fapt care l-a exclus din cursa pentru obtinerea banderolei de capitan.
Ajuns la Bayern Munchen de la FC Barcelona in 2006, Mark van Bommel a devenit rapid un element de baza al echipei bavareze in mare parte si datorita cunostintelor sale ale limbilor olandeza, germana, engleza si spaniola, un aspect necesar intr-o echipa cu o componenta multinationala.

Coronavirus România, 24 septembrie. Județele cu cele mai multe infectări în ultimele 24h
BRAT