Désiré Segbe Azankpo bayern Dinamo Sadio Mane Germania

Reacția presei internaționale, după ce fostul dinamovist Azankpo a semnat cu Bayern: "Gest magnific! Mane e cel mai bun prieten al lui"

Desire Segbe Azankpo (29 de ani) s-a despărțit în această vară de Dinamo, însă atacantul din Benin a prins un transfer surprizăntor la echipa secundă a lui Bayern.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 01 August 2022, 18:37
Data actualizarii: Luni 01 August 2022, 18:37

Transferul neașteptat al lui Azankpo la echipa secundă a lui Bayern, care evoluează în liga a patra din Germania, este datorat în mare parte lui Sadio Mane, noua vedetă a bavarezilor, care este bun prieten cu internaționalul beninez.

Desire Segbe Azankpo, de la Dinamo, la Bayern II

Mane și Azankpo au fost colegi la echipa Generation Foot, din Senegal. Ulterior, ambii s-au transferat în Franța, la Metz, iar de acolo au urmat traiectorii total diferite. Senegalezul a devenit unul dintre cei mai buni fotbaliști din Europa, în tricoul lui Liverpool, iar beninezul a evoluat la formații precum SAS Espinal (Franța), FK Senica (Slovacia), Oldham Athletic, USL Dunkerque (Franța) sau Dinamo (România).

"Mane și Azankpo sunt buni prieteni de multă vreme, de cânt evoluau împreună la Generation Foot, în Senegal. Cei doi sunt din nou împreună acum, la Bayern Munchen. Internaționalul din Benin, care a fost alături de Mane când făcea primii pași în fotal, i-a convins pe oficialii bavarezi și a semnat un contract pe două sezoane cu Bayern", a scris publicația franceză RMC Sport.

Povestea lui Azankpo a fost relatată pe larg și de publicația germană Bild, care a explicat cu lux de amănunte cum a ajuns fotbalistul din Benin să primească un contract la Bayern.

"Până acum, Desire Segbe Azankpo îl ducea cu mașina pe prietenul său Sadio Mane la antrenamente. În fiecare zi, la 8:15 dimieața, cei doi intrau în parcarea subterană de la baza de pregătire. Superstarul Mane intra pe teren și se antrena, însă Serge Azankpo se întorcea acasă cu mașina, fără să joace, deși și el este atacant.

În ultimele zile, am remarcat că prietenul lui Mane nu se mai întorce acasă. I s-a permis să urmărească antrenamentul dintr-o lojă a oficialilor, alături de supervizorul Johannes Mosmang. Iar asta s-a întâmplat cu un motiv: atacantul din Benin a primit un contract la Bayern! 

Potrivit portalului seneglez Taggat, atacantul a semnat un contract cu Bayern II până în 2024. Segbe Azankpo își va putea demonstra calitățile în liga regională, la echipa antrentă de Martin Demichelis. 

La fel ca Mane, internaționalul din Benin a ajuns la FC Metz, în Franța, în 2012, de la echipa senegaleză Generation Foot. Totuși, nu a reușit să explodeze, așa cum a făcut-o prietenul său, Sadio. A jucat pentru echipe mici din Franța, Anglia, România sau Slovacia", a scris Bild.

"Gestul magnific al lui Bayern, care îi oferă un contract prietenului lui Sadio Mane, Desire Segbe Azankpo", a titrat și Afrique Sports News.

  • La Dinamo, Azankpo a jucat în doar două meciuri și a marcat un gol, în partida cu Academica Clinceni, scor 5-1.

Modifică setările cookies