FC Bayern Matthijs de Ligt Germania

Matthijs de Ligt a dezvăluit adevăratul motiv pentru care a semnat cu FC Bayern

Matthijs de Ligt (24 de ani) se află la echipa „bavareză” din iulie 2022.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 Octombrie 2023, 20:34
Data actualizarii: Joi 05 Octombrie 2023, 20:33

FC Bayern Munchen l-a achiziționat pe fundașul central neerlandez Matthijs de Ligt pe 19 iulie 2022, pentru 67 milioane de euro, moment în care fotbalistul era evaluat de site-urile de specialitate la 70 milioane. Acum, Transfermarkt îl apreciază pe stoper la 75 milioane de euro.

Matthijs de Ligt a dezvăluit adevăratul motiv pentru care a semnat cu FC Bayern

La mai bine de un an de când a semnat cu „bavarezii”, timp în care a bifat 49 de apariții, a reușit să marcheze patru goluri și să ofere o pasă decisivă, Matthijs de Ligt a subliniat că la Juventus, fosta sa echipă, nu ar fi avut șansa să câștige niciodată trofeul mult râvnit, UEFA Champions League.

„Nu m-am gândit prea mult când am ales să o părăsesc pe Juve pentru Bayern. A fost ușor, pentru că la Bayern ai o șansă mai mare să câștigi Champions League”, a spus Matthijs de Ligt, citat de jurnalistul sportiv Fabrizio Romano pe rețelele social media.

În acest sezon, Matthijs de Ligt a evoluat în cinci meciuri pentru FC Bayern Munchen în campionat. O singură dată însă a fost titular. În restul partidelor a fost introdus pe parcurs și a înregistrat doar 81 de minute în echipamentul „bavarezilor” în Bundesliga.

La ce echipe a mai evoluat Matthijs de Ligt

Produs de FC Abcoude și Ajax Amsterdam, fundașul central neerlandez a evoluat pentru reprezentativele U17, U19 și U21 ale lui Ajax, ca în 2017 să pășească la nivel de seniori pentru trupa din Amsterdam.

  • În 2019, Juventus l-a cumpărat pentru 85.5 milioane de euro, iar trei ani mi târziu l-a vândut pentru 67 milioane de euro la FC Bayern

La naționala Țărilor de Jos, Matthijs de Ligt și-a făcut debutul în martie 2017, sub comanda lui Danny Blind, la 17 ani și șapte luni. De atunci, stoperul a fost convocat de 42 de ori și, mai mult, a reușit să marcheze și două goluri.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!