Germania

VIDEO Era 1-1, scor la care gazdele se salvau și oaspeții promovau. Ce s-a întâmplat în ultimele 12 minute: „Zi neagră pentru fotbalul german!”

Meciul dintre FSV Frankfurt și SV Elversberg, încheiat la egalitate, scor 1-1, a stârnit scandalul anului în Germania. Celebra publicație Bild a scris că a fost „o zi neagră pentru fotbal”.


SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 Mai 2022, 16:14
Data actualizarii: Marti 10 Mai 2022, 16:41

 

Meciul dintre cele două, din penultima etapă a Regionalliga Südwest (a patra ligă germană), a fost catalogat drept „scandalos”. Elversberg a deschis scorul în minutul trei, însă gazdele de la FSV Frankfurt au restabilit egalitatea în minutul 26, după un autogol.

„Rușinea de la Gijón” 2.0: 12 minute de posesie neîntreruptă, sub privirile pasive ale adversarilor

Pe măsură ce s-au scurs minutele, a devenit tot mai clar că rezultatul este ideal pentru ambele formații. La aceeași oră, Großaspach o conducea pe Ulm cu 3-0, ceea ce însemna că un 1-1 îi salvează matematic de la retrogradare pe cei de la FSV Frankfurt și totodată le asigură promovarea celor de la Elversberg.

În minutul 78, a început „spectacolul”. Horst Steffen, antrenorul oaspeților, și-a trimis echipa în propria jumătate de teren. Jucătorii lui Elversberg au pornit un joc de pase interminabil, în timp ce gazdele s-au mulțumit să privească pasiv, fără să treacă centrul terenului și fără să încerce în niciun moment să recupereze balonul.

Timp de 12 minute, fără oprire, fotbaliștii lui Elversberg au avut posesia, în aplauzele fanilor. Fluierul final a dat startul sărbătorii pentru ambele echipe. Gazdele de la FSV Frankfurt chiar le-au oferit bere oaspeților, potrivit presei germane.

 „Pactul de neagresiune” i-a șocat pe jurnaliștii din Germania, care și-au amintit imediat de „rușinea de la Gijón”, de la Mondialul din 1982. Atunci, Germania și Austria au procedat similar: nemții au câștigat cu 1-0, rezultat care a calificat ambele naționale, în detrimentul Algeriei.

„Egalul ne era de ajuns. De ce să atacăm?”/ „Oare se mai pot uita în oglindă?”

La finalul meciului, cei doi antrenori păreau extrem de relaxați și mulțumiți. „Era evident că dacă facem egal, e foarte bine. E legitim”, a declarat tehnicianul oaspeților. „Egalul ne era de ajuns. De ce să atacăm?”, a spus și antrenorul lui FSV Frankfurt.

„Ei n-au trimis mingea în față, iar noi nu ne-am dorit să recuperăm balonul. Oricine ar fi procedat la fel”, a explicat și directorul sportiv al gazdelor, Thomas Brendel.

Mai mult, cei de la FSV Frankfurt chiar au postat pe Twitter în timpul meciului. „Din moment ce Elversberg promovează și FSV se salvează, oaspeții pasează mingea în propria jumătate de șapte minute! Scene incredibile! Stadionul onorează acest lucru cu aplauze”, au postat gazdele.

Cel mai probabil, cele două echipe vor scăpa basma curată. Nici Ulm, care a ratat promovarea, și nici Großaspach, care a retrogradat matematic după „reprezentația” de la Frankfurt, nu au depus vreo plângere oficială. Pe deasupra, arbitrul partidei nu a menționat în raportul de meci vreun aranjament explicit între cele două formații.

Michael Ferber, directorul sportiv al celor de la Großaspach, a povestit că a rămas fără cuvinte când a auzit ce s-a întâmplat la Frankfurt. „Oare cei de la Elversberg se mai pot uita în oglindă după ce-au făcut?”, a spus Ferber, citat de Süddeutsche Zeitung.

Modifică setările cookies