Germania

Concurent pentru Bayern? Un MILIARDAR german preia actiuni la un club istoric din Bundesliga! Anuntul oficial

Un miliardar german salveaza un club important din Bundesliga de faliment. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 22 Ianuarie 2015, 15:12
Data actualizarii: Joi 22 Ianuarie 2015, 15:14

Miliardarul Klaus-Michael Kühne a cumparat numele stadionului lui Hamburg si a cumparat 7,5% din actiunile clubului. El va investi in prima faza 35 de milioane de euro, o suma importanta pentru Hamburg, care se confrunta cu probleme financiare.

Arena fostei castigatoare a Cupei Campionilor se va numi din nou Volksparkstadion, asa cum s-a numit si pana in 2001. In prezent, numele e vandut companiei Imtech pana la finalul sezonului. 

Klaus-Michael Kühne e unul dintre cei mai bogati oameni din Germania, cu o avere de peste 10 miliarde de euro.

"Sunt foarte fericit sa particip la contruirea unei noi echipe competitive, sper ca intrarea mea in actionariat sa fie cu succes", a spus Kuhne. El imprumutase clubul cu aceasta suma, dar Hamburg nu a reusit sa-i returneze, asa ca afaceristul a primit actiuni. 

"Suntem foarte fericiti ca un suporter adevarat ca dl. Kuhne este acum si un partener strategic pentru noi", a anuntat si presedintele clubului, Dietmar Beiersdorf.

Seful lui Hamburg a anuntat ca sunt discutii si cu alti posibili investitori si chiar si cu cumpanii interesate sa cumpere actiuni la club.

Hamburg are 6 titluri de campioana in Bundesliga, 3 Cupe si o Cupa Campionilor in palmares.

Anul trecut, datoriile clubului au ajuns la 100 de milioane de euro, iar echipa risca sa nu primeasca licenta pentru sezonul 2015/2016. Hamburg e singura echipa care a jucat in toate sezanele din Bundesliga, de la infiintarea din 1963.

Hamburger Sv e unul dintre cele mai mari cluburi din lume, cu alte 12 sectii sportive si peste 70.000 de sportivi legitimati.

In prezent, echipa de fotbal e pe locul 14 in Bundesliga. 

Modifică setările cookies