PSG, exclusa din Cupa Ligii din acest sezon!

Autor: Sport.ro
Marti 29 Iulie 2008, 16:51
PSG, exclusa din Cupa Ligii din acest sezon!
Consiliul Federal al Federatiei Franceze de Fotbal (FFF) a refuzat reintegrarea lui Paris Saint Germain in editia 2008/2009 a Cupei Ligii, refuzand si propunerea Comitetului Olimpic si Sportiv Francez (CNOSF) de a inlocui excluderea cu un meci de campionat cu portile inchise.

Biroul Consiliului Federal, reunit telefonic de urgenta marti dimineata, a considerat ca excluderea clubului PSG - sanctiune dictata la 30 aprilie de comisia de disciplina a LFP si confirmata in 29 mai de comisia superioara de apel a FFF - este o pedeapsa "potrivita naturii particulare si gravitatii faptelor", informeaza AFP.

In 29 martie, la finala Cupei Ligii Frantei, castigata de PSG in fata formatiei RC Lens, cu scorul de 2-1, suporterii parizieni au afisat un banner cu un mesaj jignitor la adresa locuitorilor din nordul Frantei. "Pentru ca faptele s-au produs in Cupa Ligii, este logic ca sanctiunea sa se aplice in aceasta competitie si nu in campionatul Frantei", a anuntat Consiliul Federal.

Analiza FFF difera astfel de cea a CNOSF, care a sugerat ca sanctiunea dictata impotriva clubului parizian sa fie un meci de campionat disputat cu portile inchise, intr-una dintre primele sase etape din Ligue 1. Presedintele gruparii din Hexagon, Charles Villeneuve, a anuntat ca va "respecta orice decizie a Consiliului Federal".

Cinci ani de la tragedia din Colectiv. 65 de morți, suferință pe viață pentru sute de oameni și nicio schimbare
BRAT

Modifică setările cookies