PSG Lionel Messi Mauricio Pochettino Neymar da Silva Franta

Messi și Neymar nu au contat în Ligue 1! Francezii i-au exclus din finala pentru „Cel mai bun jucător al sezonului” 

Starurile PSG-ului nu au impresionat în acest sezon în Ligue 1.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 Mai 2022, 10:23
Data actualizarii: Joi 05 Mai 2022, 10:34

PSG a defilat în acest sezon de Ligue 1 și a obținut al zecelea titlu din istorie. Parizienii au reușit să-și ia revanșa pentru anul trecut, când Lille s-a impus în fața lui Neymar și Di Maria în lupta pentru campionat. 

Messi și Neymar, realizări doar la nivel colectiv 

Chiar dacă și-au recuperat coroana în Franța, prestația starurilor de la PSG nu i-a impresionat pe cei de la UNFP (Uniunea Națională a Fotbaliștilor Profesioniști). Asociația care a decis cei 5 nominalizați pentru titlul de „Cel mai bun jucător al sezonului” în Ligue 1 nu i-a inclus pe Lionel Messi (34 ani) și Neymar (30 ani). UNFP i-a remarcat pe Wissam Ben Yedder (31 de ani, AS Monaco), Dimitri Payet (35 de ani, Marseille), Lucas Paqueta (24 de ani, Lyon) și Martin Terrier (25 de ani, Rennes) în cursa pentru „Cel mai bun jucător al sezonului” în Franța.

Messi și Neymar nu sunt singurii absenți de la PSG. Nici tehnicianul campioanei nu a prins Top 5 pentru „Antrenorul sezonului”. În detrimentul lui Mauricio Pochettino (50 ani) UNFP i-a remarcat pe Cristophe Galtier (55 de ani, Nice - locul 5), Bruno Genesio (55 de ani, Rennes - locul 3), Julien Stephan (41 de ani, Strasbourg - locul 6), Jorge Sampaoli (62 de ani, Marseille - locul 2) și Antoine Kombouare (55 de ani, Nantes - locul 9). 

Singurul jucător de la PSG inclus de UNFP pe lista nominalizărilor, și favorit să câștige trofeul individual, este Kylian Mbappe (23 ani). Campionul mondial din 2018 este golgheterul Ligue 1, cu 24 de goluri. De asemenea, Mbappe are și cele mai multe pase decisive în campionat, 15, pe locul doi fiind Messi cu 13 assist-uri. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!