kylian mbappe Balonul de Aur Leo Messi Franta

Kylian Mbappe, dezvăluiri din vestiar! Cum s-a comportat Messi înainte să câștige al șaptelea Balon de Aur: „I-am zis că nu e posibil!” 

France Football a publicat lista cu finaliștii pentru trofeul ”Balonul de Aur” din sezonul 2021-2022. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 13 August 2022, 13:29
Data actualizarii: Sambata 13 August 2022, 13:30

Câștigător al Balonului de Aur anul trecut și deținător a șapte astfel de distincții, Leo Messi a fost lăsat, în premieră, în afara listei de 30 de jucători nominalizați, din 2005 încoace. Principalul favorit este Karim Benzema, însă unul dintre numele care și-ar putea face loc pe podium este Kylian Mbappe. 

Atacantul francez, care și-a prelungit contractul cu Paris Saint-Germain la finalul sezonului trecut, e singurul fotbalist de la campioana Franței care se află pe lista nominalizaților. Mbappe a vorbit despre distincția individuală supremă din fotbal, trecând în revistă și duelul dintre Messi și Ronaldo din ultimul deceniu. 

Kylian Mbappe: „E o mare minciună că un fotbalist nu e interesat de Balonul de Aur”

Într-un interviu acordat pentru France Footbal, Kylian Mbappe a vorbit sincer despre importanța trofeului pentru un fotbalist. 

„Este o mare minciună că un fotbalist nu este interesat să câștige Balonul de Aur. E ipocrizie să spuo asta. Toți ne gândim la trofeu. Vorbim despre echipă, despre colectiv, pentru că într-un mod folosește pentru a ne camufla ambițiile, însă e normal să recunoaștem că ne pasă. De acum doi ani sunt un candidat mai serios la premiu. Înainte mă mulțumeam să mă aflu între primii zece. Acum, în schimb, sunt între primii patru sau cinci. 

Nu vorbim în vestiar despre trofeu din ianuarie, însă comentăm când apar listele. După, cu cât se apropie ceremonia, cu atât facem din asta un subiect de conversație în grup. Ne facem pariurile, dezbatem în funcție de opiniile noastre. 

A fost un orgoliu când am fost nominalizat pentru prima dată, în 2017. Abia eram major și eram deja asociat cu toate acele nume mari. Poate părea trivial, dar a fost important. Un adevărat pas în față în cariera mea. A fost un mesaj care anunța că mă aflu printre cei mai buni. Mi-am dorit dintotdeauna să câștig trofeul devreme, fără să îmi limitez visurile. 

Vreau să câștig și nu mă deranjează să admit acest lucru. Sunt convins că cel mai complicat lucru e să îl iei pe primul. Odată intrat oficial în grupul acela select, va fi mai ușor să îl revalidezi. O astfel de distincție îți permite să ai o anumită legitimitate în fața publicului”, a recunoscut Mbappe. 

Atacantul a vorbit și despre duelul dintre Leo Messi și Cristiano Ronaldo, care și-au împărțit trofeele de mai bine de un deceniu, „seria” lor fiind întreruptă doar de Luka Modric: „Pentru o întreagă generație a fost războiul etern între cei doi. Timp de un deceniu și-au împărțit Balonul de Aur. La fiecare ceremonie era distractiv să ghicești, în funcție de fețele lor, cine urma să îl ia acasă. 

Dacă fac un efort de memorie, am și o amintire îndepărtată cu cel câștigat de Ronaldinho, însă nu se compară cu etapa dintre Leo și Cristiano!”. 

Kylian Mbappe dezvăluie cum l-a surprins Leo Messi înainte să câștige al șaptelea Balon de Aur 

Coechipieri de mai bine de un an, Kylian Mbappe a dezvăluit cum a trăit Leo Messi, în vestiar, momentul înainte de gala de decernare a trofeului. Atacantul a rămas surprins văzând emoțiile argentinianului, în ciuda faptului că se afla la al șaptelea trofeu al carierei. 

„În dimineața dinaintea galei era agitat pentru că urma să își primească al șaptelea Balon de Aur cu câteva ore mai târziu. Poate că se gândea la ce urma să spună, cum va ridica trofeul. I-am zis: 'nu e posibil să fii agitat după ce ai mai fost acolo cu alte șase ocazii'. Eu m-aș fi dus cu o țigară în gură. Însă asta demonstreză că își păstrează sufletul de copil și că încă îl emoționează că poate fi numit drept cel mai bun. Nu a obosit”, a adăugat atacantul. 

Modifică setările cookies