kylian mbappe Emmanuel Macron prelungire contract PSG Franta

Kylian Mbappe a dezvăluit cum l-a convins președintele Franței să semneze prelungirea contractului cu PSG

Kylian Mbappe (23 ani) a semnat un nou contract cu Paris Saint-Germain în luna mai, iar noua înțelegere l-a transformat în cel mai bine plătit sportiv din lume. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 11 Noiembrie 2022, 08:58
Data actualizarii: Vineri 11 Noiembrie 2022, 09:10

Fotbalistul de 23 de ani a semnat un contract pe doi ani, având încă unul opțional pe care îl poate activa singur. Kylian Mbappe ar încasa un salariu anual de 72 de milioane de euro brut, de trei ori mai mare decât cel pe care îl avea, iar pe lângă salariu a primit și suma de 180 de milioane de euro brut, la semnătură, achitată în trei tranșe. 

Pe lângă sumele menționate, Kylian Mbappe primește și un bonus de loialitate, care crește cu fiecare sezon petrecut la club. Luna trecută a încasat 70 de milioane de euro, urmând ca în ceilalți doi ani să primească 80 de milioane de euro în 2023 și 90 de milioane de euro în 2024. În total, contractul semnat de Kylian Mbappe îi poate aduce în conturi 630 de milioane de euro brut pe trei ani, fiind și cel mai mare din istoria sportului. 

Cum l-a convins Emmanuel Macron pe Kylian Mbappe să continue la PSG

Într-un interviu acordat pentru Sports Illustrated, atacantul francez a dezvăluit detalii despre discuția pe care a avut-o cu președintele Franței și cum l-a influențat acesta să rămână pe Parc des Princes.

"Au fost câteva discuții între noi. În decembrie, ianuarie, februarie, martie... Macron m-a sunat și mi-a spus: 'Știu că vrei să pleci. Ceea ce vreau să îți spun este că ești foarte important pentru Franța. Nu vreau să pleci. Ai șansa să faci istorie aici. Toată lumea te iubește'. I-am transmis că apreciez, dar că este un lucru nebunesc. Să te sune președintele și să-ți spună să rămâi", a povestit Kylian Mbappe.

Clasamentul celor mai mari contracte din istoria sportului 

1. Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain, Franța) - 630 de milioane de euro brut în 3 ani 

2. Lionel Messi (FC Barcelona) - 555 milioane de euro brut în 4 ani 

3. Patrick Mahomes (Kansas City Chiefs, NFL) - 510 milioane de euro brut în 10 ani 

4. Floyd Mayweather (Box) - 456 milioane de euro brut în 30 de luni pentru 6 meciuri 

5. Mike Trout (LA Angels, Baseball) - 432 milioane de euro brut în 12 ani 

Modifică setările cookies