Gianluigi Donnarumma Alexandre Lacazette Franta Ligue 1 sanchez Franta

Francezii renunță la o regulă veche de 20 de ani! Ce se întâmplă cu Donnaruma, Sanchez și Lacazette 

A avut loc o schimbare uriașă a regulilor din Ligue 1, care implică numerele de pe tricouri și de care beneficiază vedete precum Gianluigi Donnarumma, Alexis Sanchez și Alexandre Lacazette.

Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Vineri 19 August 2022, 16:15
Data actualizarii: Vineri 19 August 2022, 16:13

De ani de zile reglementările privind numerele de pe tricouri sunt incredibil de stricte în liga franceză. Jucătorii trebuiau să poarte un număr între 1 și 30, deși primul și ultimul împreună cu numărul 16 erau rezervate portarilor.

Ce prevedea regula

Regula numărul 670 a Ligii Profesioniste de Fotbal Francez spunea astfel: „Fiecare club din Ligue 1 și Ligue 2 trebuie să stabilească lista de atribuire a numerelor pe Isyfoot cu 72 de ore înainte de începerea competiției.”

„Această listă nu poate depăși 30 de nume, numărul 30 este ultimul de pe listă și poate fi completată și actualizată cu fiecare mișcare din club. Dacă un club justifică angajarea a peste 30 de jucători profesioniști în baza contractului, consiliul de administrație poate acorda o excepție de la paragraful precedent. Numerele tendențioase sunt interzise (exemplu: 45 - 82).”

Numerele 1, 16 și 30 sunt rezervate în mod exclusiv și obligatoriu portarilor. În situații excepționale, numărul 40 poate fi atribuit. Toate echipele trebuie să aibă un tricou cu numărul 33 care nu este atribuit unui jucător și rezervat pentru înlocuitori de urgență.”

Tocmai această regulă ia interzis lui Mario Balotelli să poarte tricoul său favorit cu numărul 45 atât la Nice, cât și la Marseille și, ca urmare, a purtat numărul 9.

Donnarumma revine la vechiul număr

Anul trecut, Donnarumma a ajuns să primească o derogare specială pentru a putea purta numărul 50, în timp ce Lionel Messi avea voie să poarte un număr purtat în mod normal de un portar când a luat numărul 30.

Cu toate acestea, Footy Headlines a confirmat că numerele de tricouri din Ligue 1 sunt acum complet libere, doar cu restricții privind portarii care trebuie să își asume numărul 1.

Asta înseamnă că lui Donnarumma i s-a permis să poarte numărul 99, anul nașterii sale. Fostul atacant al Barcelonei, ​​Arsenal și Manchester United, Alexis Sanchez, nu a reușit să prindă numărul 7 la OM așa că a mers pe numărul 70, în timp ce fostul său coechipier Alexandre Lacazette are acum numărul 91 pe spate la Lyon, deoarece numărul 9 nu era disponibil. Corentin Tolisso a revenit și el în această vară și poartă numărul 88 din același motiv.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!