”Farul putea să ia mai mult pe el”. Transferul lui Alexi Pitu la Bordeaux nu a impresionat pe toată lumea

alexi pitu Bordeaux bordeaux - dijon Ionel Ganea Franta Alexi Pitu
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 29 Ianuarie 2023, 09:56
Data actualizarii: Duminica 29 Ianuarie 2023, 09:56

Transferul lui Alexi Pitu (20 de ani) de la Farul Constanța la Bordeaux nu a impresionat pe toată lumea.

Cel mai spectaculos transfer al iernii din fotbalul românesc nu l-a impresionat pe Ionel Ganea, care spune că Farul Constanța putea obține o sumă mai mare în schimbul jucătorului pe care francezii au plătit două milioane de euro.

Pitu a debutat la Bordeaux în victoria cu 3-0 în fața celor de la Dijon. Antrenorul David Guion l-a trimis în teren în minutul 72.

Ionel Ganea, despre transferul lui Pitu: ”Farul putea să ia mai mult pe el”

„Eu zic că două milioane de euro este o sumă mică. Eu cred că Farul putea să ia mai mult pe el. Acum, totul depinde de el. El trebuie să înțeleagă că acolo trebuie să mănânce fotbal pe pâine, trebuie să se pregătească. Mbappe are 24 de ani și uite ce face…

Eu m-aș bucura pentru el să se impună. E un jucător cu multe calități. Ar mai ridica puțin nivelul României.

Mai mult ca sigur că o să îl vedem la naționala României. Nu știu dacă acum va face pasul, dar nu ne grăbim, pentru că, dacă nu va juca bine, presa va scrie urât despre el. Părerea mea este că acești jucători tineri, care nu au experiență, trebuie încurajați, indiferent că joacă prost sau bine. În timp, pot deveni mari”, a spus Ionel Ganea, potrivit AS.ro.

Antrenorul lui Bordeaux, încântat de Alexi Pitu 

David Guion a vorbit la finalul meciului cu Dijon despre victoria importantă obținută de echipa sa și a ținut să comenteze și debutul lui Alexi Pitu. Tehnicianul s-a arătat încântat de „prospețimea” arătată de român, punctând că se poate observa deja talentul pe care jucătorul îl are. 

„Copilul a ajuns la mijlocul săptămânii, e plin de prospețime, poți vedea din start că simte fotbalul, îl miroase. Balonul acela pe care îl pune în spatele celor doi din apărare, e magnific, el este.

Trebuie ca și el să descopere Ligue 2, e multă densitate fizică...însă vedem că este un jucător care simte fotbalul”, a declarat David Guion conform maligue2.fr. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!