Cel mai scump transfer din istoria fotbalului, la 'reducere'! PSG i-a stabilit prețul lui Neymar 

Neymar Paris Saint-Germain PSG Franta
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 17 Februarie 2023, 19:36
Data actualizarii: Marti 21 Februarie 2023, 10:22

Neymar (31 ani) ar putea pleca de la Paris Saint-Germain în această vară. 

În august 2017, Neymar se transforma în cel mai scump transfer din istoria fotbalului, după ce Paris Saint-Germain a plătit nu mai puțin de 222 de milioane de euro către Barcelona pentru a-l transfera. Deși a fost un jucător important pentru parizieni, brazilianul, care de-a lungul timpului a fost implicat în numeroase conflicte și a fost ținta criticilor, nu s-a ridicat niciodată la nivelul așteptărilor. 

Adus cu obiectivul de a aduce trofeul UEFA Champions League pe Parc des Princes, Neymar a dus echipa în finala competiției, pierdută însă în fața lui Bayern Munchen. Brazilianul este și în prezent unul dintre jucătorii criticați, iar după meciul cu nemții din optimile UCL s-a scris despre plecarea sa. 

Cât cere Paris Saint-Germain pentru Neymar 

Deși și-a prelungit contractul recent, fotbalistul nu mai este dorit la Paris, iar oficialii echipei ar fi dispuși să îl vândă. Recent, presa internațională anunța negocieri între PSG și Chelsea pentru un posibil transfer în această vară, iar Nasser Al-Khelaifi, președintele clubului, i-ar fi stabilit și un preț. 

Conform Le Parisien, conform sport.es, președintele qatarez e gata să renunțe la serviciile capriciosului brazilian în schimbul a 60 de milioane de euro, mult sub suma plătită pentru el în 2017. Cu toate astea, scopul oficialilor de la Paris este să scape de salariul imens pe care Neymar îl are, care ajunge la 36 de milioane de euro anual. 

În ceea ce-l privește pe Neymar, acesta nu ar vrea să plece în viitorul apropiat de la Paris. Recent a semnat un nou contract cu gruparea care domină fotbalul francez, valabilă până în 2027.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!