„Revenire șoc!” Ce scrie presa britanică după ce Neil Lennon a semnat cu Rapid, la „petrecăreți și supraponderali”

Neil Lennon dan sucu Rapid Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Mai 2024, 23:55
Data actualizarii: Marti 21 Mai 2024, 00:01

Neil Lennon (52 de ani) este noul antrenor al Rapidului.

Tehnicianul originar din Irlanda de Nord a semnat un contract valabil pe două sezoane cu gruparea din Giulești. Lennon revine astfel în antrenorat după mai bine de un an și jumătate de pauză. Ultima oară, antrenorul născut la Lurgan a pregătit-o pe Omonia Nicosia, în Cipru.

Neil Lennon, prezentat la Rapid! Ce scrie BBC despre numire

Vestea că Neil Lennon va antrena în România a făcut înconjurul presei britanice. „Fostul antrenor de la Celtic, Hibernian și Bolton Wanderers a fost numit pe banca clubului Rapid București, din România.

La 52 de ani, fostul mijlocaș al Irlandei de Nord revine în antrenorat la 18 luni după ce a fost demis de Omonia Nicosia, din Cipru. Lennon, care a fost vehiculat ca selecționer al Irlandei după plecarea lui Stephen Kenny, în noiembrie, preia o echipă care a terminat pe locul șase în România”, scrie BBC

The Scotsman notează că noul antrenor al Rapidului a avut rezultate și în Cipru, în ciuda faptului că a fost demis. „A câștigat Cupa cu Omonia Nicosia, pe care apoi a dus-o în grupele Europa League”, scrie sursa citată. „Sper să creez o legătură puternică între mine și fani. Dar asta vine odată cu rezultatele pozitive, e responsabilitatea mea. Fanii de aici sunt foarte pasionați, similari cu cei ai lui Celtic”, a declarat Neil Lennon în România, citat de The Scotsman.

„Revenire șoc în antrenorat!”/ „Trebuie să restabilească ordinea”

Daily Record amintește că, în ultimele luni, tehnicianul nord-irlandez a lucrat ca analist TV, „în timp ce a așteptat următoarea sa mare șansă”. „A fost vehiculat la Aberdeen și Hibernian, când posturile au fost disponibile, iar înainte a fost unul dintre candidații la jobul de selecționer al Irlandei”, scrie sursa citată.

Presa britanică a insistat că Neil Lennon ar fi fost convins de Rapid cu un salariu de 1,75 milioane de euro pe an. Informația a fost negată deja de patronul Dan Șucu. „Lennon a fost însărcinat să restabilească ordinea printre ‘petrecăreții și supraponderali” de la Rapid”, a titrat The National, ziar din Scoția.

„Fostul manager de la Celtic finalizează o revenire șoc în antrenorat”, a scris The Herald, în timp ce cunoscuta publicație Mirror a numit venirea lui Lennon în România drept una „surprinzătoare”.

  • 5 titluri și 4 Cupe ale Scoției a cucerit Neil Lennon cu Celtic, pe care a antrenat-o în două mandate: 2010-2014 și 2019-2021.
  • O promovare cu Hibernian (2017) și o Cupă a Ciprului cu Omonia (2022) sunt realizările nord-irlandezului cu alte cluburi.
  • Celtic, Bolton Wanderers, Hibernian și Omonia Nicosia sunt echipele pregătite de Lennon.
  • Lennon a fost numit de trei ori antrenorul anului în Scoţia (2012, 2013, 2020).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!