VIDEO EXCLUSIV „M-a sunat și mi-a zis: 'Auzi, bă, țărane!'” Episod incredibil relatat în direct de un antrenor 

Ciprian Panait (45 ani) a fost invitat în platoul emisiunii „Ora exactă în sport” de pe PRO Arena. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 13 August 2022, 11:42
Data actualizarii: Sambata 13 August 2022, 11:43

Antrenorul a fost prezent în platoul emisiunii, iar acolo a vorbit despre ideile sale, punctând ce ar schimba în structura fotbalului românesc, astfel încât să apară rezultate eficiente la echipele naționale. Ciprian Panait, ultima dată antrenor la Al-Kharaitiyat, din Qatar, a evidențiat că trebuie să existe colaborare între selecționeri și antrenorii de la echipele de club, astfel încât jucătorii să fie pregătiți pentru echipele naționale. 

Episod incredibil relatat de Ciprian Panait la „Ora exactă în sport”

Ciprian Panait a povestit un dialog mai puțin plăcut pe care l-a avut cu un selecționer de la juniori, în perioada în care antrena la o echipă de club, când antrenorul i s-a adresat într-un mod complet nepotrivit. 

„Cineva poate spune că nu te poți implica la cluburi la nivel de echipă națională. Eu sunt de acord, le dau soluții acum. Nu trebuie să te implici la cluburi, dar jucătorii pe care tu îi selecționezi de la cluburi, cu antrenorii, trebuie să știe: 'la echipa națională construcția se realizează prin mijlocașul defensiv și are trei variante'. Nu e treaba ta, antrenor de la club, ce antrenezi, ce joci la club, dar în momentul în care el vine la națională, trebuie să știe aceste trei variante de construcție. 

Dacă nu le știe, înseamnă că tu nu le-ai făcut, că tu, ca jucător, nu ai fost interesat și atunci ce să cauți la echipa națională. E o chestie logică, ce se poate implementa foarte ușor, dar trebuie să existe nebunia aia de a implementa un sistem, de a face ceva. Am discutat cu mulți și spun că nu se poate să le impui cluburilor. Eu sunt de acord, și mie mi s-a impus de la Federație un antrenor care era antrenor la echipa națională în perioada aia, în 2005-2006, la o națională de juniori. 

M-a sunat și mi-a zis, chiar dacă el nu are capacitatea să vorbească cu mine, mi-a zis la telefon: 'Auzi, bă, țărane!' Așa a vorbit cu mine, acum nu știu pe unde e. 'Tu trebuie să îmi trimiți jucătorii când spun eu, jucătorii tăi trebuie să facă asta'. Eu făceam cu jucătorii ce consideram eu, la modelul clubului meu, dar pe lângă asta, aveam antrenamente suplimentare în care consolidam ce ni s-a cerut la lotul național, pentru că era o formă de respect pentru echipa națională, pentru jucător, care avea o șansă să se exprime și să evolueze. 

Ține totul de cel care antrenează, de capacitatea lui de a manageria aceste cerințe. Ca manager de la nivelul central, din București, ca manager al academiei de formare. Trebuie să urmărești obiectivul clubului, dar pe lângă asta e foarte ușor să pregătești ceva special, să poți atinge obiectivele trasate de antrenorul lotului național”, a spus Ciprian Panait la PRO Arena. 

Modifică setările cookies