„A trecut fotbalul pe lângă el!” Jucătorul român care a dezamăgit: „S-a tot plimbat!” 

GABI IANCU FC Hermannstadt Mihai Stoica Fotbal intern
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 17 Martie 2023, 23:07
Data actualizarii: Vineri 17 Martie 2023, 23:08

Mihai Stoica a vorbit după meciul dintre FC Voluntari și FC Hermannstadt, scor 1-1

Managerul general de la FCSB a vorbit despre unul dintre jucătorii sibienilor, care a trecut prin carieră și pe la FCSB. Mihai Stoica a analizat parcursul lui Gabriel Iancu, spunând despre el că este păcat că nu a reușit să facă performanță, în ciuda calităților sale. 

Ce a spus Mihai Stoica despre Gabi Iancu 

Oficialul vicecampioanei și-a amintit de Iancu din perioada în care a jucat la FCSB, dezvăluind că de fiecare dată se lupta cot la cot cu Nicolae Stanciu, cei doi fiind în fruntea echipei. Vorbind despre cei doi, Mihai Stoica a făcut o paralelă între carierele lor, punctând cât de departe a ajuns Stanciu și cât de oscilantă a fost cariera lui Iancu. 

„Iancu... e păcat, uite, face 29 de ani şi parcă a trecut fotbalul pe lângă el, mare păcat, pentru că are nişte calităţi extraordinare. Ştiu că e cuminte de mulţi ani, înainte era mai zglobiu, când era tânăr.

Dar îmi pare rău, pentru că l-am avut şi e un jucător care se antrena foarte, foarte bine. Şi un stâng extraordinar, fizic bun, 1,85 metri, dar uite, uşor, uşor, 29 de ani. Şi la Mirel a fost, a şi jucat un meci titular la echipa naţională. Noi am plecat la drum cu Iancu şi Stanciu. Iancu, născut 94', Stanciu, 93'.

Dăduse mai multe goluri, era mai tânăr cu un an, dar dăduse mai multe goluri decât Stanciu, că dăduse goluri în ultimul campionat înainte de a semna cu noi. Şi ei reprezentu viitorul, se antrenau amândoi foarte bine.

Ţin minte că erau probe 'yo-yo', probă grea de tot, şi ei rămâneau în finală şi aveam atunci o echipă de alergători, era generaţia lui Pintilii, Chipciu, Tănase, erau mulţi care îşi dădeau viaţa.

Iar ăştia doi mici era foarte bine fizic. Uite, Stanciu a făcut... s-a dus lansat, nu cred că a făcut vreun pas în spate în carieră, chiar dacă a ajuns în China. A jucat foarte bine sezon după sezon.

Pe când Iancu s-a tot plimbat, l-a făcut Hagi, din nou, de două ori fotbalist, chiar îmi pare foarte rău, e un băiat foarte bun, păcat mare”, a declarat Mihai Stoica la Orange Sport

Crescut la Academia Hagi, Gabi Iancu a fost transferat de FCSB în ianuarie 2013 când s-au plătit 500.000 de euro în schimbul său, unde a jucat până în august 2015, când a fost împrumutat la Karabukspor. 

  • 4 meciuri a jucat pentru naționala României.
  • 81 de meciuri a bifat alături de FCSB, având 16 goluri marcate și trei assist-uri. 
  • Nieciecza, FC Voluntari, Dunărea Călărași, Akhmat Grozny, FC U Craiova, Farul și FC Hermannstadt sunt echipele pentru care a mai jucat. 
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!