GALERIE FOTO ”Tricolorul” cu un meci și un gol la naționala României încă joacă și marchează la aproape 58 de ani!

Constantin Varga Dinamo Echipa Nationala Jorge Campos Poli Timisoara Fotbal intern
Cătălin Parfene
Data publicarii: Marti 05 Aprilie 2022, 12:01
Data actualizarii: Marti 05 Aprilie 2022, 12:13

Constantin Varga, fostul fundaș stânga de la Poli Timișoara și Dinamo, a înscris săptămâna trecută în campionatul județean din Timiș. În urmă cu 30 de ani, îi dădea gol celebrului Jorge Campos în România - Mexic 2-0.

La aproape 58 de ani, pe care îi va împlini în luna septembrie, Constantin ”Titi” Varga, fostul fundaș stânga cu poftă de gol de la Poli Timișoara și Dinamo, este încă jucător activ la Obilic 1931 Sânmartinu Sârbesc, în liga a șasea din județul Timiș.

Varga a înscris un gol în ultima etapă de campionat, disputată săptămâna trecută, în victoria celor de la Obilic cu AS Avântul Jamu Mare, scor 4-0.

”Echipa noastră s-a impus în derby-ul clasamentului (n.r. - Obilic e pe locul 2, Avântul e pe 3) încă din prima repriză, atunci când Cristian Racoceanu, cu o dublă, și Ioan Maranescu, cu o singură reușită, au trimis echipa la cabină cu un avantaj de 3 goluri. În repriza secundă, căpitanul nostru, Constantin “TITI” Varga, a reușit să înscrie, închizând tabela la scorul de 4-0!”, au scris cei din Sânmartinu Sârbesc pe pagina oficială de Facebook.

Varga și Ilie Dumitrescu, marcatori în victoria ”tricolorilor” antrenați de Cornel Dinu

Consacrat pe postul de fundaș stânga, fotbalistul născut în Timișoara înscria pe bandă rulantă în Divizia A din anii '90, cea mai bună performanță a sa fiind reprezentată de cele 13 goluri înscrise pentru Poli în campionatul 1993-1994.

Varga a prins și o selecție la naționala României, pe atunci antrenată de Cornel Dinu: în singurul meci jucat pentru ”tricolori”, amicalul 2-0 cu Mexic de la București din august 1992, el a fost titular și a deschis scorul. 

Cealaltă reușită a României a fost semnată de Ilie Dumitrescu, iar în poarta Mexicului se afla celebrul Jorge Campos.

Foto: aspolitehnica.upt.ro, opiniatimisoarei.ro, Facebook - Obilic Sânmartinu Sârbesc 1931

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!