Romario Benzar Gica Popescu Romario Benzar UTA Fotbal intern

Transferul de la Farul care a luat prin suprindere lumea fotbalului. "Perioada în care nu a jucat l-a afectat"

Echipa antrenată de Gică Hagi e lider în Superliga. 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 09 Ianuarie 2023, 19:02
Data actualizarii: Luni 09 Ianuarie 2023, 19:35

Romario Benzar, fost titular în reprezentativa României, a fost cedat de Farul la UTA Arad, formație antrenată în prezent de Laszlo Balint. 

Fost jucător care evolua la cel mai înalt nivel la FCSB și la naționala României, în cariera lui Benzar a survenit picajul după ce s-a transferat de la formația lui Gigi Becali în Italia, la Lecce.

Gică Popescu explică transferul lui Romario Benzar

Fidel strategiei sale de a repune pe linia de plutire fotbaliști ieșiți din formă, Gică Hagi l-a transferat pe Benzar la Farul, însă jucătorul nu s-a mai impus în al doilea său "mandat" la formația patronată și manageriată de fostul decar al primei rreprezentative.

Președintele echipei de pe Litoral, Gică Popescu, a explicat mutarea surprinzătoare. 

”Benzar, în perioada în care a fost la noi, a făcut toate eforturile să ajute echipa. Cred că perioada din Italia în care nu a jucat, l-a afectat. Se şi accidentează destul de uşor, iar la Gică (n.r. - Hagi) e greu să joci cât timp nu te antrenezi.

Am considerat că, decât să stea pe bancă la noi, e mai bine să ne despărţim de el, să meargă unde poate să joace mai mult”, a declarat Gică Popescu, pentru Prima Sport.

În România, Romario Benzar a mai evoluat doar pentru Farul și FCSB. În 2019, Gigi Becali l-a vândut în Italia, la Lecce, pentru două milioane de euro. A urmat o altă experiență, la Perugia, sub formă de împrumut, iar din vara anului 2022, italienii l-au cedat gratis la echipa lui Gică Hagi.

  • Benzar a bifat șapte apariții în acest sezon pentru liderul din Superligă. Site-urile de specialitate îi oferă o cotă de piață de 250.000 de euro fundașului născut la Timișoara.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!