FK Csikszereda FRF miercurea ciuc tinutul secuiesc Fotbal intern

GALERIE FOTO Surpriză de proporții după ce FRF a refuzat amicalul România - Ungaria la inaugurarea stadionului lui FK Csikszereda

Selecționata ”tricoloră” va fi înlocuită cu ”echipa națională a Ținutului Secuiesc” cu prilejul ceremoniei de la Miercurea Ciuc.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Iulie 2022, 10:00
Data actualizarii: Joi 07 Iulie 2022, 09:59

Szekely Sport scrie că Federația Română de Fotbal a refuzat ca naționala Under 18 să joace cu selecționata similară a Ungariei cu prilejul inaugurării noului stadion al lui FK Csikszereda, care va avea o nouă tribună după ce s-au terminat lucrările de infrastructură ale arenei din Miercurea Ciuc.

Potrivit sursei citate, președintele ciucanilor, Zoltan Szondy, a declarat că, după lungi discuții cu cei de la FRF, a primit un răspuns negativ, motivat de faptul că data de 23 iulie, stabilită pentru inaugurare și partida amicală, nu se încadrează în calendarul competițional al Federației.

Așa-numitul Ținut Secuiesc este format din județele Covasna, Harghita și, parțial, Mureș

Ca urmare, ”ceremonia de inaugurare va avea loc pe 23 iulie, de la ora 5:30 p.m., și va fi urmată de un meci între echipele naționale U18 ale Ținutului Secuiesc și Ungariei”, a precizat Szekely Sport.

Așa-numitul Ținut Secuiesc (Székelyföld) este format din județele Covasna, Harghita și, parțial, Mureș, fără a fi însă o unitate administrativă a României.

Foto: Nandor Veres / Szekely Sport & Facebook - FK Csikszereda

Modifică setările cookies