CNA a deschis cutia Pandorei! Suporterii FCSB amenință cu plângeri dacă echipa Armatei va mai fi numită Steaua

FCSB Liga 1 Steaua Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 16 Octombrie 2021, 15:26
Data actualizarii: Sambata 16 Octombrie 2021, 15:30

CNA a trimis o solicitare catre televiziuni prin care le-a cerut să nu mai folosească numele de Steaua atunci când vorbesc de echipa armatei, ci să o numească Clubul Sportiv al Armatei Steaua, așa cum este înregistrată la FRF.

Cererea CNA le convinde de minune suporterilor FCSB, care consiferă că echipa lui Becali este adevarata Steaua, motiv pentru care aceștia au anunțat că vor depune plângere împotriva celor care o vor numi Steaua pe echipa Armatei.

„Cea mai mare realizare a noastră din ultimele nouă luni. În ianuarie, Asociația Steaua 1947 a făcut patru cereri. Către CNA, ANAF, Ministerul de Finanțe și MAPN. Am solicitat să ni se comunice denumirea comercială și oficială a clubului sportiv al armatei Steaua. Am primit foarte repede răspuns chiar de la MAPN.

În data de 29 ianuarie, MAPN a comunicat că denumirea oficială este Clubul Sportiv al Armatei “Steaua”. Chiar așa, Steaua între ghilimele.

Ministerul de Finanțe a comunicat că denumirea ca plătitor este la fel, Clubul Sportiv al Armatei Steaua, fără număr de înregistrare. ANAF ne-a răspuns la fel: Clubul Sportiv al Armatei Steaua, cu ghilimelele pentru Steaua! Concluzia este simplă. Nu exista Steaua București!

În ligile de fotbal nu evoluează mărcile. O entitate sportivă poate avea câte mărci dorește. În România există o singură entitate care se numește Steaua București. Este vorba de Asociația Fotbal Club Steaua București, condusă de domnul Viorel Păunescu, cea înființată în 1998 și care a preluat activitatea echipei de fotbal a armatei.

Am văzut reacțiile domnului Talpan și îi adresez o singură întrebare: Conform cărui document spune că sunt singurii deținatori ai denumirii de Steaua București? Nu poate răspunde.

Nu există așa ceva! Au primit șah mat și suntem foarte fericiți. De acum înainte, cum ei au făcut asta mult timp, și noi vom putea trimite catre CNA plângeri dacă presa îi mai spune echipei din liga a doua Steaua București. Așa ceva nu există!

Să nu mai spunem că pentru pentru Liga 1 trebuie să se separe de minister, iar atunci nu se pot numi Steaua București. Nu are cum”, a declarat Mihai Dincă la Radio Sport 1.

Comunicatul CNA transmis către Digi Sport TV

„Întrunit în ședința publică din data de 05.10.2021, CNA a analizat raportul de monitorizare întocmit de direcția de specialitate cu privire la difuzarea de către Digi Sport 1 a meciului de fotbal Mostiștea Ulmu - Steaua, în data de 08.05.2021, în intervalul orar 11:26:58-13:21:02, în cadrul căruia Ioan Viorel (comentator) a folosit următorii termeni: „Steaua București”, „Steaua”, „Stelei”. Scorul partidei s-a afișat de mai multe ori și s-a titrat: „MOSTIȘTEA ULMU - STEAUA”.

După vizionarea unor secvențe relevante din meciul respectiv și audierea punctului de vedere al reprezentantului postului, CNA a decis, la finalul dezbaterilor, să transmită o scrisoare de atenționare prin care solicităm ca, în viitor, să se afișeze denumirea echipelor în conformitate cu cea de pe site-ul FRF pentru informarea corectă, respectiv Clubul Sportiv al Armatei Steaua”, se arată în decizia CNA.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!