Sfarsitul nu-i aici | Primul pas catre renasterea Rapidului: AMF Bucuresti a inscris astazi echipa AFC Rapid. Culisele din spatele acestei miscari

Steaua - Sparta Praga, meciul de Europa sau NIMIC pentru stelisti, se vede miercuri seara, de la 20:45, IN DIRECT la ProTV si pe Voyo.ro

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 02 August 2016, 17:08
Data actualizarii: Marti 02 August 2016, 21:06

Aflata in faliment, avand un ultim termen la judecatorie pe 24 august, actuala echipa Rapid, detinuta de Valerii Moraru, are toate sansele sa fie dizolvata. Actionarul moldovean nu a reusit sa salveze clubul si sa evolueze in Liga I, astfel ca sansele ca judecatorii sa intoarca decizia de faliment tind spre zero.

Pentru fanii rapidisti, sfarsitul nu este insa aici. Intr-un fel sau altul, echipa lor de suflet va continua sa existe, anunta voci care au activat de-a lungul vremii la formatia de langa Podul Grand.

Printre cei care dau asigurari in privinta renasterii Rapidului se afla membrii "Clubului Aristocratic Rapid", dar si presedintele CS Rapid, club care apartine de Ministerul Transporturilor, Vali Caciureac.

Fosta vicecampioana olimpica Vali Caciureac a initiat un proiect avand parte de sustinerea majoritatii suporterilor si a inscris echipa AFC Rapid la AMF Bucuresti, aceasta urmand sa ia startul in divizia municipala (liga a cincea).

CS Rapid si-a dat girul pentru inscrierea AFC Rapid la Asociatia Municipala Rapid, insa clubul sportiv nu poate avea echipa profesionista, regulamentele neaproband echipele departamentale. Pentru ca planul sa aiba sanse de izbanda, echipa ar urma sa fie inscrisa sub tutela gruparii sindicale Miscarea Feroviara.

"Astfel s-ar patra traditia. Echipa ar fi sub culorile CFR-ului. Ei acum nu au echipa, nu sunt in campionat. Au doar trecut pe Certificatul de Identitate Sportiva "fotbal" si atunci noi discutam pe marginea acestui lucru. Sa faca echipa acolo si sa joace la noi. Asta ar fi cel mai repede si mai usor de facut, pentru ca se discuta la nivelul unitatilor din subordonarea Ministerului Transporturilor", a spus Vali Caciureac.

Presedintele CS Rapid a dat asigurari ca arena Giulesti va sta la dispozitia oricari echipe care se va numi Rapid.

"Oricine reinfiinteaza Rapidul are acceptul nostru sa joace aici", a mai spus aceasta.

In acest proiect se va implica si fostul director de marketing al clubului Rapid din vremea lui George Copos. Horia Manoliu a fost cel care a fost la AMF Bucuresti: "Rapidul nu moare! Echipa inscrisa de Horia va juca pe Giulesti, iar noi, clubul sportiv, o vom sustine cu stadionul si cu utilitatile. Sper ca echipa sa urce cat mai mult", a mai spus Vali Ionescu Caciureac.

Problema palmaresului si a finantarii

Primul pas catre un nou Rapid a fost facut, insa in culise exista inca probleme. Finantarea si palmaresul sunt doua dintre acestea.

Noua entitate va trebui sa vina cu un plan concret, cu un buget si sa dea dovada de transparenta. De asemenea, pentru ca proiecutul sa aiba succes, noua formatie ar trebui ajutata de mediul privat.

"La inceput, in liga a cincea, nu va fi mare cheltuiala. Dar va fi nevoie de bani in cazul promovarilor", spun oamenii implicati in proiect.

Legat de palmares, CS Rapid detine in acest moment palmaresul 1923-1994. La acesta ar urma sa se adauge si perioada 1994-2006, insa cel din 2006 si pana in prezent ii apartine omului de afaceri Valerii Moraru, cel care nu a comentat inca pe seama subiectului.

De mentionat este ca proiectul AFC Rapid va continua doar daca actuala echipa va intra in faliment.

"Acest proiect reprezinta o solutie de avarie", a spus Vali Caciureac, lasand de inteles ca viitorul depinde de decizia pe care judecatorii o vor lua pe 24 august.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!