VIDEO EXCLUSIV „Intrăm în normalitate!” Reacția lui Victor Angelescu, după ce FC Rapid a câștigat procesul pentru marcă

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 Ianuarie 2023, 17:31
Data actualizarii: Joi 26 Ianuarie 2023, 17:35

Victor Angelescu a reacționat după ce Curtea de Apel București a dat câștig de cauză clubului său în procesele cu AFC Rapid.

Clubul de fotbal FC Rapid a câştigat prin deciziile Curţii de Apel Bucureşti din 25 şi 26 ianuarie dreptul de folosinţă exclusivă a mărcilor şi siglei actuale în cele două procese deschise de AFC Rapid, asociaţie care a administrat gruparea giuleşteană înainte de 2006, când s-a produs transformarea în societate comercială pe acţiuni conform Legii Sportului.

Curtea de Apel Bucureşti a anulat marca verbală „Asociaţia Fotbal Club Rapid Bucureşti” înregistrată de AFC Rapid în 2017 şi a păstrat în portofoliul FC Rapid emblemele UFC Rapid şi Giuleştina, achiziţionate prin licitaţie de la societatea care a intrat în faliment în 2016.

Angelescu: „O decizie pe care o așteptam!”

„Intram într-o normalitate, o decizie pe care o așteptam. Ne bucurăm, dar repet... e ceva ce ne așteptam. E o normalitate faptul că deținem mărcile.

Am stat un pic cu inima îndoită pentru că ni s-au făcut multe nedreptăți. Am plătit pe lângă o grămadă la marcă, am plătit și la foști jucători, au fost datorii foarte vechi”, a spus Victor Angelescu la PRO ARENA, în emisiunea „Ora exactă în sport”.

În ultimii ani, AFC Rapid a deschis în instanţă mai multe litigii împotriva FC Rapid, susţinând că mărcile, culorile şi trofeele clubului îi aparţin.

AFC Rapid, asociaţie non-profit, a deţinut pentru o perioadă marca "Fotbal Club Rapid", pe care a preluat-o de la UFC Rapid, prima asociaţie care a administrat echipa de fotbal după separarea de CS Rapid realizată după 1989. În 2006, conform Legii Sportului, AFC Rapid a cedat marca societăţii comerciale SC FC Rapid SA, care a falimentat în 2016.

În 2018, societatea care administrează formaţia giuleşteană din Superligă, SC Fotbal Club Rapid 1923 SA, a achiziţionat la licitaţie, în schimbul a 406.800 de euro plus TVA, mărcile, culorile şi trofeele clubului aflat în faliment, SC FC Rapid SA.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!