Sfarsitul e aici. Otelul, cu un picior in groapa si cu celalalt in aer: angajatii si jucatorii au intrat in preaviz, pe club s-a pus lacatul

In 2011 lua titlul si juca impotriva lui Manchester United, iar in 2012 avea cateva milioane bune in conturi. Acum, Otelul trage sa moara: la club s-au tras obloanele si s-a pus lacatele, iar jucatorii au primit hartii potrivit carora se pot antrena cu alte echipe. "Sunt 80% sanse de faliment", spune administratorul judiciar al clubului.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Ianuarie 2016, 12:20
Data actualizarii: Marti 26 Ianuarie 2016, 12:34

Otelul Galati, campioana Romaniei in sezonul 2010/11 si reprezentanta Ligii I in Liga Campionilor o stagiune mai tarziu, atunci cand intalnea Manchester United, Benfica ori Basel, este cu un picior in groapa si cu celalalt in aer.

Clubul galatean, aflat in procedura de insolventa de o buna bucata de vreme si cu grave probleme de ordin financiar si sportiv, are sanse foarte mici sa mai joace in liga a doua in partea a doua a campionatului. Totul dupa ce Adunarea Creditorilor a votat impotriva planului de reorganizare propus de administratorul judiciar Mihail Bojinca.

Potrivit informatiilor obtinute de www.sport.ro, sansele Otelului de salvare din aceasta situatie sunt aproape nule, administratorul judiciar dorind oricum sa se prezinta la urmatorul termen de judecata cu acelasi plan de reorganizare ca si in 2013, atunci cand echipa se afla in Liga I.

Adunarea Creditorilor a votat ieri, 25 ianuarie, impotriva planului de reorganizare, trei categorii din patru opunandu-se propunerii.

In aceasta situatie, angajatii clubului au intrat in preaviz, iar activitatea suspendata timp de o luna de zile, pana pe 25 februarie. 

Jucatorii au primit si ei hartii potrivit carora se pot antrena cu alte echipe, dar nu pot juca deocamdata pentru acestea.

"Trei din cele patru categorii de creditori au votat impotriva pe motiv ca planul de reorganizare prezentat este prea vechi. Maine vom cere o sedinta in Camera de Consiliu a instantei, cu un nou termen. In proportie de 80%, Otelul este mai aproape de faliment. Investitorii galateni s-au retras ca urmare a acestei situatii", a spus Bojinca, citat de site-ul dunareabatrana.ro, site al suporterilor Otelului.

La 4 ani si jumatate de la momentul in care galatenii ridicau titlul Ligii I deasupra capului, Otelul sta insa sa moara. Fara nicio sustinere financiara, clubul se afla in moarte clinica, iar salvarea de la faliment ar putea fi adusa doar de o minune.

CITESTE SI
Modifică setările cookies