Se schimbă gazonul de pe stadionul Ion Oblemenco pentru meciurile Universității Craiova în Conference League

Ion Oblemenco IntenCity Craiova Fotbal intern Adie vântul în Bănie! ”Ion Oblemenco”, mai mult gol decât plin la FCU Craiova - FC Botoșani / Sursă Foto - Sport.ro
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 Iunie 2024, 19:08
Data actualizarii: Joi 20 Iunie 2024, 19:37

Ediția din 2024 a festivalului IntenCity Craiova promite să fie una memorabilă, cu spectacole de neegalat și o atmosferă vibrantă.

Între 28 și 30 iunie 2024, iubitorii de concerte vor avea ocazia să se bucure de prestații live ale unor artiști de renume, precum Alan Walker, Dimitri Vegas & Like Mike, Dubioza Kolektiv și Helena Paparizou, alături de unii dintre cei mai în vogă artişti români, precum Subcarpați și Damian Drăghici & Brothers.

Organizatorii festivalului, care a ajuns la cea de-a treia ediţie, au anunţat că evenimentul va avea loc în perioada 28-30 iunie 2024, în Craiova, pe două scene amenajate în cadrul Complexului Sportiv Craiova (Stadionul "Ion Oblemenco") şi la Sala Polivalentă.

"Pentru ediţia de anul acesta sunt pregătite noi surprize, noi genuri muzicale, noi activităţi pentru spectatori, iar scena va include elemente de butaforie impresionante. În curând vor fi anunţaţi artiştii care vor oferi anul acesta show-uri incendiare la IntenCity, primul festival din România care aduce împreună stiluri emblematice de muzică, într-o experienţă cu adevărat unică. Opera Română Craiova, organizatorul evenimentului, şi-a propus să reunească în cadrul festivalului, încă de la prima ediţie, o varietate de genuri şi influenţe muzicale, iar zona adiacentă celor două scene va fi animată de alte evenimente şi activităţi destinate participanţilor la festival", spun reprezentanţii Operei Române Craiova, într-un comunicat de presă.

Abonamentele pentru Festivalul IntenCity pot fi achiziţionate online şi de la agenţia Operei Române Craiova de la Sala Polivalentă din Craiova.

Festivalul IntenCity este organizat de Opera Română Craiova, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Craiova, pentru care alocă anul acesta 7 milioane lei, faţă de 21 milioane lei cât a alocat anul trecut.

Gazonul de pe Ion Oblemenco va fi înlocuit

Pregătirile pentru Festivalul IntenCity sunt în toi, iar stadionul Ion Oblemenco trece printr-o transformare temporară. Gazonul de pe suprafața de joc a fost îndepărtat și replantat pe strada Râului, pentru a face loc scenei festivalului.

„Am început lucrările de mutare a gazonului de pe stadionul de fotbal. Ținând cont de faptul că în câteva săptămâni stadionul va găzdui cea de-a treia ediție a festivalului IntenCity și urmează a fi montată suprafața de protecție, am decis că acesta poate fi recuperat, astfel că a și început montarea lui pe strada Râului, în zona unde s-au efectuat lucrările de decolmatare a canalului colector”, a anunțat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Imediat după încheierea Festivalului IntenCity, programat pentru sfârșitul lunii august, va începe montarea noii suprafețe de joc pe stadionul Oblemenco. Obiectivul este ca noul gazon să fie gata până la jumătatea lunii iulie, când Universitatea Craiova își va începe noul sezon în Superliga.

Echipa lui Costel Gâlcă are șanse mari să debuteze pe noul gazon chiar în meciurile europene. Universitatea Craiova va juca în turul 2 preliminar al Conference League, cu învingătoarea meciului PFC Botev Plovdiv - Maribor. Meciurile din această fază vor avea loc pe 25 iulie și 1 august.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!