Razvan Burleanu Florin Prunea FRF Nationala

„Asta e cea mai mare mizerie!” Atac dur la adresa oficialilor FRF după meciul cu Kosovo: „Pe Burleanu îl vedeam pe acolo!” 

România - Kosovo, scor 2-0, a fost un meci controversat, început cu scandal și o întrerupere de aproximativ 50 de minute. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 16 Septembrie 2023, 16:32
Data actualizarii: Sambata 16 Septembrie 2023, 16:36

Arbitrul a întrerupt meciul în minutul 17, după ce suporterii din peluza sud, care fac parte din facțiunea „Uniți sub tricolor” au afișat un banner pe care scria „Kosovo e Serbia”, asta după ce au scandat asta încă din startul partidei. Meciul s-a reluat, însă scandalul a ajuns în presa internațională, iar UEFA a deschis dosar disciplinar împotriva FRF. 

Florin Prunea atacă Federația Română de Fotbal după scandalul cu Kosovo 

Florin Prunea, membru al Generației de Aur, a atacat dur Federația Română de Fotbal pentru modul în care a gestionat întreaga situație, precizând că Federația din Kosovo a ieșit câștigătoare în „războiul din afara terenului”. Fostul portar este de părere că forul condus de către Răzvan Burleanu ar fi trebuit să îi sprijine pe suporteri. 

„Războiul în afara terenului a fost câștigat de Federația din Kosovo. Noi nu suntem în stare să organizăm un meci. Băieții ăștia au venit pregătiți și au provocat din primul minut. Din prima secundă în care s-a auzit Serbia, președintele Federației din Kosovo s-a dus la delegatul UEFA și i-a spus de 5-6 ori să oprească meciul. De-aia zic că au venit foarte bine pregătiți.

Pe Burleanu îl vedeam pe acolo că el nu vrea să supere pe nimeni. Înțeleg că e la UEFA, dar era acasă la el. Era interesul României la mijloc. Observatorul ar fi trebuit să treacă în foaie și gesturile jucătorilor din Kosovo. A durat 50 de minute întreruperea meciului. De ce? Eu îl știu pe delegatul UEFA, dar nu poți ține meciul întrerupt 50 de minute pentru un steguleț. Cred că se va juca o etapă fără spectatori.

N-a fost vorba de rasism. Cea mai mare mizerie e că FRF se ia de suporterii noștri, dar băieții ăia se duc peste tot în lume după echipa națională. E inacceptabil ca Federație să te îndrepți împotriva suporterilor tăi”, a declarat Florin Prunea conform ProSport.

UEFA a deschis proceduri disciplinare împotriva FRF 

Într-un comunicat postat joi seară, UEFA anunța că s-au deschis proceduri disciplinare împotriva Federației Române de Fotbal, în cinci spețe diferite după incidentele de la România - Kosovo. Prima este legată de blocarea căilor de trecere, apoi aprinderea obiectelor pirotehnice, aruncarea de obiecte, mesajele provocatoare cu caracter ofensator și comportament rasist.  

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!