Răzvan Raț le sugerează ucrainenilor să nu vină în România: „Cred că pot găsi ceva mai bun”

Razvan Rat Ucraina Fotbal intern Vine Razvan Rat la Rapid?! "Vom vedea cum se vor finaliza discutiile mele!"
Iosif Pintilie
Data publicarii: Luni 28 Martie 2022, 08:30
Data actualizarii: Luni 28 Martie 2022, 00:20

După ce Ucraina a fost invadată de Rusia, zeci de mii de refugiați au ajuns în România.

Printre ei, și mulți fotbaliști cu familii, cel mai celebru fiind cazul căpitanului celor de la Dinamo Kiev, Sergiy Sydorchuk, pe care Gigi Becali a încercat să îl ”împrumute” la FCSB pentru acest final de sezon.

Răzvan Raț, fost fundaș la Shaktar Donețk, a analizat cazul fotbaliștilor din Ucraina, susținând că aceștia ar trebui să se ferească de România, deoarece ar putea avea alternative mult mai bune din alte țări.

Eu aș vrea să nu fie nevoiți să facă asta. Pentru că sper că războiul se va termina și fotbalul să reînceapă în Ucraina. În plus, să nu se supere nimeni, dar cred că pot găsi variante mai interesante și atractive.

Nu înțelegeau de unde tam-tam, pentru că nu semnaseră nimic, nu își dăduseră niciun acord. Chiar am râs și le-am spus că asta este România. De altfel, ei au și alte oferte, dar nu vor să semneze, nu ar fi ok, acum. Vor să se pregătească și atât. Sunt fotbaliști profesioniști”, a comentat Raț, pentru AS.ro.

Căpitanul celor de la Dinamo Kiev, Sergiy Sydorchuk, a vorbit despre situația sa și despre faptul că nu vrea să joace la nicio echipă de club în această perioadă.

Țara mea e în război și mie nu-mi mai stă acum gândul la fotbal. Da, sunt ok pentru că mă găzduiește România, apreciez foarte mult condițiile pe care le avem aici, dar nu-mi arde acum să joc fotbal.

Atrocitățile din Ucraina nu-mi dau pace. Oamenii mor și noi să jucăm? Nu se poate. Nu pot eu acum să joc un meci de fotbal, când știu că ai mei compatrioți suferă la fiecare minut.

Sunt ucrainean, inima mea bate pentru țara mea. Nu pot eu să intru pe teren și să dau totul, știind că la mine în patrie este război.

Nu se pune problema să joc la Steaua (n.r.: FCSB), dar nici la o altă echipă. Vreau doar să mă antrenez pentru a fi în formă pentru echipa națională. Avem un meci important în iunie cu Scoția, în care vom lupta pentru calificarea la Cupa Mondială”, a spus Sydorchuk, pentru Digi Sport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!