Jose Mourinho vine în România. Scopul vizitei

Jose Mourinho ioan becali Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 24 Septembrie 2022, 18:47
Data actualizarii: Sambata 24 Septembrie 2022, 18:51

Ioan Becali a anunțat de ce va veni în România, în 2023, celebrul antrenor portughez.

România va organiza în 2023, alături de Georgia, Campionatul European U21. La turneul final va fi prezent și Jose Mourinho, tehnicianul grupării din Serie A, AS Roma. 

Mourinho a fost prezent și la precedentul turneu final U21 organizat de țara noastră, în 1998, când selecționer era Victor Pițurcă, iar în națională condusă de căpitanul Ionuț Luțu evoluau, printre alții, Bogdan Lobonț, Cosmin Contra, Florentin Petre, Cătălin Hîldan, Eric Lincar sau Laurențiu Roșu.

Mourinho vine în România

"A fost un turneu final pe care l-am jucat în urmă cu 24 de ani, aveam o echipă bună atunci, dar, din păcate, am pierdut primul meci cu Olanda. Aveam foarte mulţi invitaţi atunci, chiar am închiriat un autobuz.

Am vorbit cu Mourinho, zilele trecute, şi mi-a spus că vine din nou la Bucureşti, după 24 de ani. Mă gândeam ce s-a întâmplat, de ce vine Mourinho la Bucureşti, dar după mi-am dat seama că vine la turneul final.

Însă Mourinho va veni la fazele finale, la semifinale, la finală, nu cred că vine la meciurile din grupă. Vor fi oameni foarte importanţi la Bucureşti", a declarat Ioan Becali, la Orange Sport.

Jose Mourinho a aniversat joi 22 de ani de antrenorat

"Îmi place să câştig, urăsc să pierd, nimic nu s-a schimbat", a declarat joi portughezul Jose Mourinho, tehnicianul echipei de fotbal AS Roma, la 22 de ani de când şi-a început cariera de antrenor principal.

Cei 22 de ani "au trecut repede, dar vreau să continui", a afirmat Mourinho. "Mă simt bine, mă simt puternic, motivat, îmi place să câştig, urăsc să pierd, nimic nu s-a schimbat. Culoarea părului, da, chiar şi riduri, dar sunt gata să continui. Nu încă 22 de ani, fiindcă nu e timp, ci încă vreo câţiva ani", a spus antrenorul care a câştigat în sezonul trecut Europa Conference League cu AS Roma.

Întrebat despre eliminarea sa din meciul din weekend cu Atalanta, Mourinho a răspuns: "Astăzi, când sărbătoresc 22 de ani ca antrenor, eliminarea nu este ceva nou pentru mine, poate reflectă felul meu de a fi. Nu vreau ca asta să se schimbe."

"Sezonul trecut noi am reuşit ceea ce nimeni nu se aştepta, anul acesta vom încerca să reuşim mai mult. Nu avem acelaşi potenţial economic ca rivalii noştri, am făcut transferuri de 7 milioane de euro, însă avem calitate, pasiune, mulţi oameni cărora le place să lucreze împreună, ceea ce este un lucru important, iar apoi vom vedea la sfârşitul stagiunii", a spus Mourinho.

El a vorbit şi despre posibilitatea de a deveni selecţioner al Portugaliei: "Mă întreb dacă Fernando Santos nu va continua mulţi ani la naţională."

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!