VIDEO EXCLUSIV Ioan Andone a revăzut după 17 ani golul anulat inexplicabil lui Chihaia în Marseille - Dinamo: "Incredibil! Să-ți spun ce am crezut pe bancă"

Pe 14 decembrie 2005, Dinamo București părăsea grupele Cupei UEFA după un meci incredibil contra lui Olympique Marseille, câștigat de formația franceză, pe Stade Velodrome, scor 2-1.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Decembrie 2022, 17:21
Data actualizarii: Miercuri 28 Decembrie 2022, 18:11

Un egal ar fi dus-o pe Dinamo în primăvara europeană, acolo unde aveau să se califice ceilalți doi granzi din București, Steaua și Rapid, însă finalul de pe Stade Velodrome a fost de infarct, cu un gol care nu i-a fost validat lui Octavian Chihaia.

Ioan Andone a revăzut după 17 ani golul anulat inexplicabil lui Chihaia în Marseille - Dinamo

În ultimele secunde ale prelungirilor, când Marseille conducea cu 2-1, Chihaia a recuperat o minge în preajma careului advers și l-a lobat pe celebrul portar Fabien Barthez. Mingea a intrat în poartă, însă arbitrul spaniol Julian Rodriguez Santiago a fluierat finalul jocului în timp ce balonul se afla în aer.

În ciuda protestelor vehemente ale jucătorilor și oficialilor lui Dinamo, arbitrul și-a menținut decizia, golul nu a fost validat, Olympique Marseille a câștigat cu 2-1, iar "câinii" au ratat șansa de a se califica în primăvara europeană.

Antrenorul lui Dinamo de la acea vreme era Ioan Andone. La 17 ani distanță de la acel moment, "Fălcosul" a rememorat evenimentele de pe Stade Velodrome, spunând că era convins că arbitrul a validat golul și a arătat centrul terenului, nicidecum finalul.

"Incredibil!", a spus Ioan Andone, la emisiunea Superfanii, după ce a revăzut ultimele secunde din meci.

"Un jucător de la Marseille a stat mult pe jos în prelungiri. Vrei să-ți spun că și noi pe bancă nu am realizat că nu trecuse timpul? Pe cuvânt! Noi am văzut golul și am văzut că jucătorii protestează, dar noi n-am înțeles, am crezut că arbitrul arată centrul, că era golul nostru și scorul 2-2! N-am înțeles! Am crezut că o fi fost un fault, pentru că Chihaia a făcut pressing, a luat mingea și a dat-o peste Barthez. Noi am crezut că a fost fault la Chihaia. Când colo, nimic, nimic, nimic! 

Atunci (n.r - în sezonul 2005/2006) a fost sfertul între Rapid și Steaua. Uită-te puțin câți jucători români avea Dinamo, câți jucători români avea Steaua, câți avea Rapid. Erau doar 2-3 străini în lot, n-aveai mai mulți", a povestit Andone.

Olympique Marseille - Dinamo 2-1

  •  
  • Olympique Marseille: Barthez - Taiwo, Andre Luis, Cesar, Ferreira - Delfim, Nasri ('77 Begeorgi), Cana, Lamouchi ('82 Oruma) - Ribery, Gimenez ('67 Mendoza)
  • Dinamo: Gaev - Galamaz, Tamaș, Daouda, Pulhac - Fl.Petre, Mărgăritescu, Grigorie (86' Bălțoi), V. Munteanu - Bratu (83' Chihaia), Niculescu
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!