"Informatori" la LPF? Vezi ce vrea Dragomir sa faca:

Alexandru Boc Dumitru Dragomir Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Iulie 2009, 14:07
Data actualizarii: Joi 02 Iulie 2009, 14:12

Gica Popescu a fost acuzat ca a colaborat cu Securitatea. Nici Sandu Boc nu a scapat: este invinuit ca ar fi colaborat cu Securitatea si ar fi dat „peste 20 de informari”. Vezi ce vrea Mitica de la Liga sa faca:

â–º Gica Popescu: "Chiar daca am dat note la Securitate, am dat de bine"

"Nu-l schimb pe Boc de la LPF decat prin hotarare judecatoreasca. El e ales de 15 ani vicepresedinte al ligii. E un caracter ales. Eu am vorbit cu el si mi-a spus ca sunt minciuni. El a facut puscarie pentru treaba asta, ca nu a vrut sa-i dea in primire pe altii. Chiar daca ii distrug imaginea lui Boc, eu de la liga nu il dau afara. Este o bataie de joc. Chiar daca se va dovedi ca Boc sau altcineva de la liga au fost turnatori, eu nu dau pe nimeni afara. Mie mi-au dovedit ca au caracter ales", a declarat Dragomir pentru Mediafax.

Vicepresedintele LPF, Alexandru Boc, considera ca dezvaluirile aparute despre el sunt menite sa distraga atentia opiniei publice.

"Sunt niste porcarii. Parerea mea e ca aici sunt alte interese, efectiv imi este scarba. Pe mine ma lasa rece, nu mai sufar. Opinia publica stie adevarul. Jucam fotbal la echipa nationala, la Rapid, la Craiova, si pe urma am fost scos din viata sportiva. Eu am fost singurul sportiv din Romania care a fost subiect de discutie in stenograma Comitetului Central al PCR prezidat de Ceausescu. Eu eram oaia neagra si toata lumea se comporta cu mine ca atare. Eu cred ca toate actiunile astea sunt ca sa distraga atentia de la problemele pe care le are tara asta", a spus Alexandru Boc.

Boc a afirmat ca atunci cand era in cadrul clubului Dinamo era nevoit sa dea un raport despre activitatea din deplasarile echipei.

"Cand eram la Dinamo, dupa fiecare deplasare mergeam la personal si trebuia sa spunem cu cine ne-am intalnit in strainatate, daca am vorbit, daca am fost cu Munteanu de la Europa Libera, chestii din astea. Eram obligati, eram ofiteri, dar eu nu mai aveam tangente cu fotbalul, eu nu mai jucam fotbal. Se zice ca mi s-a propus ca sa ma scoata din inchisoare. Pai eu am fost la inchisoare in '69-'70, si ei spun de '84-'86. Pai cum, m-au racolat dupa 14 ani?", s-a intrebat Boc.

Alexandru Boc crede ca fotbalistii nu erau atat de importanti incat sa fie "turnatori" ai Securitatii. "Existau si din lumea fotbalului turnatori, dar trebuia sa toarne niste lucruri care interesau statul. Sa aiba niste functii mari, sa aiba legaturi cu oameni mari. Dintre fotbalisti, nu stiu daca existau. Singura problema era la Dinamo, unde eram obligati, din cauza functiilor pe care le aveam, sa dam un raport cand plecam undeva", a mai spus Boc.

In ultimele zile, presa a relatat despre existenta mai multor dosare la CNSAS, potrivit carora fosti jucatori sau oameni de fotbal au fost informatori ai Securitatii.

Primul caz a fost cel al fostului international Gheorghe Popescu, care, potrivit cotidianului Adevarul, a dat informari despre colegii sai in perioada 1986-1989, el figurand in dosarul privind activitatea sa de informator al Securitatii cu numele conspirativ de "Petrescu". Gheorghe Popescu a negat aceste informatii.

A urmat Rodion Camataru, care conform gsp.ro a fost recrutat oficial de Securitate in anul 1981, la 23 de ani, avand numele de cod "Doru". Potrivit dosarului de la CNSAS, lui Rodion Camataru i se atribuie note informative despre colegi si antrenori.

Apoi, a venit randul vicepresedintelui (LPF), Alexandru Boc, despre care s-a relatat in presa si in anii trecuti ca a fost colaborator al Securitatii.

Adevarul a scris, joi, ca Boc figureaza in arhivele CNSAS ca avand dosar de informator al Securitatii, el transmitand in perioada 1984-1986 "peste 20 de informari". Potrivit sursei citate, din 1969 Alexandru Boc a fost informatorul Militiei, iar din 1984 a fost racolat de Securitate, numele sau conspirativ fiind "Costel Alexandrescu".

"Boc a oferit «peste 20 de informari cu valoare operativa», intr-o majoritate covarsitoare privind activitatea cetatenilor straini cu care intra in contact. Relatia lui Alexandru Boc cu Securitatea a fost in permanenta una croita pe sistemul urmarit-urmaritor. «Costel Alexandrescu» oferea rapoarte informative, insa era, in acelasi timp, filat, tragand dupa sine mostenirea unei activitati infractionale ce bulversa, nu de putine ori, autoritatile: trafic cu aur si benzina, detinere de valuta si violenta domestica", scrie sursa citata.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!