stadion timisoara alin nica timisoara Fotbal intern

GALERIE FOTO Încă un stadion de cinci stele în România! Va fi al doilea cel mai mare din țară

Au apărut noi fotografii cu macheta noului stadion din Timișoara.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 Octombrie 2023, 15:43
Data actualizarii: Joi 26 Octombrie 2023, 15:43

Actaulul stadion ”Dan Păltinișanu” ar urma să fie demolat în următoarea perioadă. De aproape un an și jumătate, ”casa” Politehnicii Timișoara este închisă din cauza stării avansate de degradare.

Acum, lucrurile par să fi intrat în linie dreaptă pentru construcția unui nou stadion în Timișoara. 

Noua arenă de pe Bega ar urma să aibă o capacitate de 32.000 de locuri și va fi a doua cea mai mare din România, după Arena Națională (55.000 de locuri).

„Așa ar putea arăta stadionul Timișoarei! Suntem pregătiți pentru demolarea actualei arene și pentru pregătirea terenului. 

Așteptăm de la București hotărârile de Guvern promise ca să putem trece la treabă!”, a scris Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, pe pagina de Facebook.

Stadion ultramodern la Timișoara

Potrivit liderului CJ Timiş, noul stadion va avea un „aspect spectaculos” şi nu va avea pistă pentru atletism.

„Cu ocazia realizării SF-ului avem şi noi randari ale aspectului noului stadion. E un aspect spectaculos, unic, un concept original, nu va avea pistă de atletism pentru că noile aşteptări ale iubitorilor fotbalului, dar şi ale celor care vor fi participanţi la evenimentele culturale şi sociale pe care le vom organiza acolo, sunt în a fi cât mai aproape de epicentrul acţiunii, ori pista de atletism îndepărtează oarecum spectatorul de focul evenimentelor. 

Şi, pentru o competiţie atletică care eventual se poate desfăşura o dată pe an, nu merită să obturăm vizibilitatea şi trăirea la maxim a evenimentelor a zeci de mii de oameni, cu evenimente care se pot realiza mult mai des”, a spus Nica, în luna mai.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!