Gică Popescu explică de ce nu l-a chemat pe Ionel Ganea la meciul Generației de Aur: "Dacă am greșit, îmi cer scuze, dar n-a fost intenționat"

Gica Popescu Generatia de aur Ionel Ganea Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Mai 2024, 20:05
Data actualizarii: Miercuri 29 Mai 2024, 20:07
Meciul Generația de Aur - World Stars 3-2, disputat pe Arena Națională, a stabilit un record de audiență pe cel mai mare stadion al țării - 54.967 de spectatori. 

Lotul Generației de Aur a fost format în mare măsură din jucătorii naționalei României care au ajuns până în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 1994. Au existat însă și excepții, cum ar fi Adrian Ilie, Marius Lăcătuș ori Iulian Filipescu.

Gică Popescu explică de ce nu i-a chemat pe Ionel Ganea la meciul Generației de Aur

Fostul internațional Ionel Ganea (50 de ani) s-a arătat revoltat de faptul că nu a fost și el trecut pe lista excepțiilor și nu a fost invitat la meciul Generației de Aur. Ex-atacantul lui VfB Stuttgart sau Wolves, care a participat la EURO 2000, a spus că Gică Popescu "e un individ cu caracter zero" și că nu înțelege de ce pe lista celor invitați nu apar și Adrian Mutu, Cristi Chivu ori Bogdan Lobonț.

La câteva zile după evenimentul transmis de PRO TV și VOYO, Gică Popescu a oferit o replică. Președintele Farului a explicat de ce au existat excepții în lotul convocat pentru acest eveniment și a spus că nu are nicio problemă cu Ionel Ganea.

"Lăcătuș a jucat în 1990, a jucat preliminariile din 1994, a jucat după 1994. Dacă ar fi venit amândoi sau unul dintre cei doi (n.r - Ionel Ganea sau Gică Craioveanu), ar fi trebuit să vină încă alți 50. 

(n.r - Deci nu ai ceva cu ei) Doamne ferește! Ganea a fost la ultimul eveniment sau la ultimele două. Când am jucat la Cluj a fost prezent. Dacă aș fi avut acum ceva cu el, aș fi avut și acum 2-3 ani. Eu n-am nimic cu nimeni, dar e ușor să stai pe margine și să vorbești, iar altul să muncească.

Noi am încercat să fim cei din 1994. Erau 30 de ani de la Mondialul din 1994. Adrian Ilie și Filipescu au venit pentru că au jucat trei turnee finale și am zis că Adrian poate să alerge mai mult, iar Filipescu credeam că va veni mai slab.

Crede-mă, n-a fost niciun fel de rea intenție față de nimeni. Eu accept și greșeala. Poate am greșit, nu știu. Dacă am greșit, îmi cer scuze, dar n-a fost intenționat", a spus Gică Popescu, la Digisport.

Lotul României la meciul de adio

  • Portari: Florin Prunea, Bogdan Stelea
  • Fundași: Gică Popescu, Iulian Filipescu, Miodrag Belodedici, Dan Petrescu, Tibor Selymeș, Gheorghe Mihali, Răzvan Prodan (fiul lui Didi Prodan)
  • Mijlocași: Gheorghe Hagi, Dorinel Munteanu, Costel Gâlcă, Basarab Panduru, Ioan Ovidiu Sabău, Ovidiu Stângă, Ionuț Lupescu
  • Atacanți: Marius Lăcătuș, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Ion Vlădoiu, Viorel Moldovan, Adrian Ilie
  • Antrenori: Anghel Iordănescu, Gabi Balint
  • Medic: Pompiliu Popescu 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!