George Tucudean Echipa Nationala Liga 1 tucudean Fotbal intern

George Țucudean evidențiază o mare meteahnă a fotbalului românesc: "Numai ca să se vadă cu sacii în căruță!"

Israel - România, meci amical, are loc azi, la Netanya, de la ora 20:45. Partida e LIVE pe Pro X și VOYO, dar și în format LIVE BLOG pe www.sport.ro.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 29 Martie 2022, 18:39
Data actualizarii: Marti 29 Martie 2022, 18:59

George Țucudean (30 de ani), unul dintre cei mai valoroși atacanți români din ultimul deceniu, a vorbit despre felul în care fotbaliștii din Liga 1 ard azi etapele. 

Arădeanul retras în urmă cu un an și jumătate din cauza unor probleme cardiace a exemplificat modul în care șefii de club de la noi fac un lobby agresiv pentru ca unii jucători să fie propulsați rapid la prima reprezentativă.

Țucudean, care a strâns numai 10 selecții la națională și a marcat trei goluri, vorbește fără perdea despre scopul pe care îl au șefii din Liga 1 atunci când promovează un fotbalist pentru a ajunge la prima reprezentativă: obținerea unui profit de pe urma vânzării lor.

„Acum, faci un meci bun: «Gata, hai la națională». Trebuie să joci jumătate de an, un an, să ai performanțe, să câștigi un campionat, să ieși golgheterul campionatului. Trebuie să fii un jucător de bază.

Așa… doar joci, joci, joci, vorbește presa frumos despre tine, că proprietarul echipei vrea să te vândă și să-ți ridice cota. Până la urmă, suntem obișnuiți cu astfel de declarații, numai ca să se vadă cu sacii în căruță. Trebuie să vezi performanțe… Până la urmă, vezi acolo negru pe alb, dacă ai performanțe.

Așa, că e unul frumos și deștept… «Hai să-l vindem, hai să-l vindem. Mai departe nu mai contează» și «Hai la națională». Poate lua locul unui alt jucător, care evoluează meci de meci și chiar ar merita să fie acolo”, a declarat George Țucudean, potrivit fanatik.ro.

George Țucudean și-a început cariera la UTA și a fost cumpărat de Dinamo în 2010. Atacantul a mai evoluat la Standard Liege, Charlton, Steaua, ASA Târgu Mureș, Pandurii, Viitorul. S-a retras de la CFR Cluj, după ce a câștigat titlul în 2020.

În aprilie 2019, fostul vârf lansat de UTA a suferit o operație pe cord la o renumită clinică din Austria. Intervenția pe cord a fost una reușită, atacantul a revenit pe gazon după o pauză de recuperare, însă ulterior a mai fost supus unei intervenții chirugicale. 

Pentru binele său, George Țucudean a decis să se retragă în toamna anului 2020, când avea doar 29 de ani. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!