Fotbal intern

El „l-a făcut” antrenor pe Mihai Iosif! Cum „s-a născut” revelația antrenorilor din Liga 1

Mihai Iosif, antrenorul Rapidului, va avea parte astăzi de primul său derbi în Liga 1!

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 15 August 2021, 16:41
Data actualizarii: Duminica 15 August 2021, 16:55

Dan Alexa, antrenorul care l-a lansat pe „Miță” Iosif în cariera de antrenor, a dezvăluit cum l-a cooptat pe acesta în staff-ul său tehnic în perioada în care se afla pe banca Rapidului.

„Când am promovat Rapidul în 2015 era în afara clubului, dar aveam o prietenie mai veche și el rapidist mare. A jucat la Rapid și la juniori și la seniori, un jucător foarte talentat. Era un moment în care nu mai făcea parte din cadrul clubului, era și o perioada foarte grea, cu insolvența. Era anul cu falimentul.

Valeri Moraru era patron. Nu se mai punea bază nici la juniori. Îmi aduc aminte că l-am luat în staff-ul meu pur și simplu pentru că iubea atât de mult Rapidul, încât era o nebunie”, și-a amintit Alexa, la Look Sport.

Mihai Iosif nu primea salariu la Rapid pe vremea când ocupa postul de „secund” al lui Dan Alexa.

„El știe cântece cu Rapid din ’70, din ’72, din ’74. A fost fără contract, mi-aduc aminte. Nu avea contract, dar era bucuria lui să stea pe bancă pe Giulești. Apoi s-au reglat lucrurile, Rapid a intrat pe o nișă normală, iar cu el s-a început proiectul, foarte important. El a fost primul antrenor care a început selecțiile. În Liga a IV-a, Ovidiu Burcă și cu el făceau selecțiile. Așa au început. Și a rămas în cadrul clubului.

Un personaj… Îl cunosc foarte bine.

Mă leagă o prietenie sinceră și adevărată. Mie mi-e foarte drag, Iosif. El este o poveste de viață cu adevărat, cu toate problemele pe care le-a avut, cu viața pe care a avut-o. El, în momentul acesta, dacă este un om să-și trăiască un vis, Iosif este. Vă spun sigur.

Este exact în locul pe care îl iubește cel mai mult, este exact mediul pe care îl iubește cel mai mult și el este principalul artizan a tot ce se întâmplă acolo. Și trebuie să i se dea toate laudele. A fost privit cu foarte multă neîncredere, a și venit ca o manta de vreme rea, nimeni nu i-a dat încredere, nu i-a dat șanse.

Chiar și din apropiați, sunt convins de lucrul ăsta. Prin ce face acum, a închis gura la toți contestatarii și mă bucur pentru el. La cât iubește Rapidul, merită”, a mai spus Dan Alexa.

Rapid - FCSB, duminică seara, de la ora 21:30, pe Arena Națională, în etapa a cincea din sezonul regulat al Ligii 1. Cele mai tari faze sunt pe sport.ro.

Modifică setările cookies