FOTO: Dupa 64 de ani, o campioana ISTORICA a Romaniei poate reveni in fotbal! E singura echipa a Romaniei care a umilit-o pe Milan

Autor: Sport.ro
Joi 03 Mai 2012, 13:02

	FOTO: Dupa 64 de ani, o campioana ISTORICA a Romaniei poate reveni in fotbal! E singura echipa a Romaniei care a umilit-o pe Milan

Daca Poli Timisoara este la pamant, Banatul se pregateste sa reinventeze o alta fosta mare echipa a Romaniei.

La 64 de ani de la desfiintare, Timisoara ar putea sa aiba o noua echipa uriasa in oras. DeBanat.ro scrie ca liderul consiliului judetean Timis, Constantin Ostaficiuc se gandeste sa reinvie primul club profesionist din istoria Romaniei, dupa ce nu a ajuns la un acord cu Marian Iancu sa prea Poli Timisoara.

Sursa citata precizeaza ca acesta le-a propus fanilor lui Poli ca Ripensia sa revina in fotbal, suporterii respingand aceasta varianta.

In 1928, Ripensia devenea primul club profesionist din Romania, motiv pentru care nu a putut evolua in prima Liga timp de 4 ani. In 1932, Ripensia juca primul sezon in Divizia A si lua campionatul, fiind urmat de alte 3 titluri, in 1935, 1936 si 1938. Ripensia a mai luat 2 Cupe ale Romaniei, in 1934 si 1936.

Dupa venirea comunismului, Ripensia s-a desfiintat dupa ce a fost obligata sa joace in Ligile inferioare. Singura echipa din Romania care a umilit Milanul, cu 3-0, in Cupa Europei Centrale, a fost obligata sa se desfiinteze in 1948, din cauza lipsei de bani.

RIPENSIA 3-0 AC MILAN

Ripensia Timisoara a batut cu 3-0 pe FC Milano, intr-un meci disputat la Bucuresti, pe stadionul Venus. La meci au asistat 25.000 de suporteri, iar prima repriza a fost de vis. Ripensia a inscris trei goluri intre minutele 33-38: Marcu a reusit o dubla, iar golgheterul Stefan Dobay a inscris pentru 3-0.

Ripensia Timisoara: Pavlovici - Burger, Chiroiu - Nagy, Kotormany, Deheleanu - Bindea, Beke, Marksteiner, Ciolac, Dobay.

FC Milano: Diamanti - Perversi, Bonisoni - Granezzalo, Bartoleti, Loetti - Capra, Antonini, Boffi, Gebardo, Cossio.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Spitalele Covid, supraaglomerate. Mărturia unui bolnav: „Îi auzeai cum se chinuie să resusciteze”
BRAT