Duckadam, în comă pentru 24 de ore! Dezvăluirea fostului portar: „Se spune că dacă nu mori după prima, înnebunești! Sunt binișor”

Helmuth Duckadam Steaua Fotbal intern Duckadam
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 15 Ianuarie 2023, 11:40
Data actualizarii: Duminica 15 Ianuarie 2023, 11:43

Helmut Duckadam (63 de ani) a vorbit despre „cumpăna” prin care a trecut în timpul vieții.

„Eroul de la Sevilla”, care prin intervențiile sale în finala cu Barcelona i-a adus Stelei trofeul Cupei Campionilor Europeni, a dezvăluit că a trecut prin clipe grele în viaţa, în jurul vârstei de 11 ani.

„Lucram împreună cu verişoara mea, aveam în jurul Semlacului mai multe ferme agricole şi vara, în vacanţă, lucram ca să mai strângem şi noi un ban, ca să mai avem de o pereche de pantofi...

Şi, într-adevăr, într-o seară, când ne-am întors - nu erau drumurile circulate cum sunt la ora actuală... Eu, fiind copil, am virat stânga să traverseze şoseaua naţională şi nu m-am asigurat - era vina mea, clar.

Şi a venit maşină din Cehia şi m-a luat în plin. M-am trezit la spital, la reanimare, cu braţul stâng rupt. Cred că aveam vreo 11 ani, maxim 12. Dar mi-am revenit.

Am stat în comă cred că vreo 24 de ore. După aia mi-am revenit, dar la braţ... a fost braţul rupt complet şi a trebuit să-mi pună o tijă metalică.

Deci am scăpat în primă fază şi după aia, după câteva luni trebuia să-mi scoată tija, atunci am făcut o altă boacănă. Mergând cu mama la spital să-mi scoată acea tijă, n-aveam voie să mănânc înainte de operaţie şi am mâncat o ciocolată de rom, una mică.

Şi, după operaţie, mi s-a încleştat gura, că trebuia să vomit şi nu mai puteam. Noroc cu o asistentă, care era şi simpatia mea - cât de copil eram, era foarte frumoasă.

Şi, după ce mi-am revenit şi a trecut toată faza, mi-a arătat degetele, erau toate vinete cum a încercat să... (n.r. - să-i decleşteze dinţii), a povestit Helmut Duckadam în cadrul podcastului ”SportCast cu Sile”.

Duckadam: „Am avut şi două meningite!”

„Am avut şi două meningite... Se zice că dacă nu mori după prima, înnebuneşti. Am făcut-o şi pe a doua şi, slavă Domnului, sunt încă binişor.

(Samuilă: Câte operaţii aţi avut?) Oo, nu mai ştiu. Atunci a fost cu accidentul - prima la mână... după aia am avut cred că cinci la braţ, plus am o proteză la genunchiul stâng şi sper că să mai trag un an de zile să trag şi la dreptul proteză. Deci în total se apropie de 10... Dar grele, n-au fost operaţii uşoare”, a mai povestit Duckadam.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!