Cornel Dinu Dinamo Steaua Fotbal intern

Dinu, dezvăluiri incendiare despre Steaua, marea rivală a „câinilor”: ”Cumpărau meciuri cu banii din traficul de arme!”

Fostul mare dinamovist Cornel Dinu a dezvăluit mecanismele de care Dinamo și Steaua se foloseau pentru a câștiga unele partide.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 09 Ianuarie 2022, 16:16
Data actualizarii: Duminica 09 Ianuarie 2022, 16:22

Cornel Dinu a fost atât jucător la Dinamo, cât și antrenor. Ca jucător a câștigat șase titluri de campion și două Cupe ale României, fiind desemnat jucătorul anului în tre rânduri: 1970, 1972 și 1974.

Cornel Dinu a dezvăluit că în anii '80 Steaua aranjau meciuri în campionat cu ajutorul banilor obiținuți din traficul de arme, în timp ce Dinamo dădea mită videocasetofoane.

Dinu: „Steaua cu traficul de arme, Dinamo cu videocasetofoane!”

„Securitatea era Securitate! Dinamo cumpăra meciurile cu videocasetofoane, cu ce confiscau ei. Steaua le cumpăra cu bani. Securitatea, fiind mai nenorocită, știa cum lucrau ăia de la Steaua.

Erau doi tipi. Banii veneau de la Victor Stănculescu, din traficul de arme, treceau pe la Olteanu, mi se pare, ministrul Apărării, și ajungeau la Alecsandrescu. Existau doi tipi din Drumul Taberei care primeau bani de la Alecsandrescu ca să cumpere trei-patru jucători de la formația adversă. Meci de meci!

În perioada 1986 – 1989, asta se întâmpla meci de meci! Dinamo cu casetofoane, Steaua cu bani cumpărau meci după meci! Mie mi-au cumpărat meciul când eram la Târgu Mureș, mi-au spus în față că o să mă facă. O bătusem pe Victoria cu o etapă înainte și m-au călcat în picioare, până m-a apărat Valentin” a declarat Cornel Dinu pentru PCH Dinamo.

Cornel Dinu și-a început cariera de antrenor în 1983. Acesta a ocupat la început funcția de antrenor secund al lui Dumitru Nicolae. Cei doi au reușit să o ducă pe Dinamo până în în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, iar în drumul către penultimul act, „câinii” au eliminat-o pe Hamburg, deținătoare trofeului la acel moment.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!