Dezgustat de ce se întâmplă în România, Gabi Torje a decis în ce țară se va stabili. "Acolo mă voi muta"

Gabi Torje Romania Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 30 Martie 2022, 09:28
Data actualizarii: Miercuri 30 Martie 2022, 09:39

Născut în Timișoara, căpitanul lui Dinamo a fost mereu un fotbalist cu personalitate. 

Gabi Torje a trecut recent printr-un moment greu. Și-a pierdut tatăl, dar și-a arătat din nou dragostea pentru Dinamo intrând rapid în meciuri după decesul tatălui său. 

A rămas însă cu un gust amar de tot ce se întâmplă în România, de legile potrivit cărora statul le dă urmașilor celui decedat suma de 5.000 RON. 

„Mi-a plăcut în Spania, mai mult ca sigur mă voi muta acolo peste 2-3 ani. Vreau să-mi iau familia și să mergem acolo, să stea toată lumea liniștită. Ar fi mai bine, să nu ne mai cunoască nimeni, să nu mai dăm explicații toată ziua.

Îmi doresc să mă stabilesc în Spania, acolo am prieteni, cunoștințe, este locul în care am fost cel mai des în vacanță, locul în care m-am simțit cel mai bine după România.  Tata a lucrat 40 de ani în România, iar statul îi dă ajutor de înmormântare 50 de milioane. Merită să rămâi în țara asta? Atât întreb.

Statul îți face pensie 6 milioane, pe caz de boală, iar la finalul vieții, când moare omul, îți dă 50 de milioane, când coșciugul este 40 de milioane. Nu mai zic dacă nu ai groapă, că nu mai îngropi pe nimeni! Mai merită să rămâi în România? Nici prosoape nu poți cumpăra, nu-ți ajung banii de prosoape, lumânări și tot ce-ți trebuie.

Nu m-am gândit niciodată că o țară în care un om lucrează în 3 schimburi și își rupe picioarele și mâinile pentru stat - că a lucrat la firme de stat, în electricitate - are un «respect» de 50 de milioane. Nu zice nimeni să-i dai 200.000 de euro, sau milioane de euro, că ar rămâne copiii să se bată pe ei. Dacă sunt prea mulți bani se bat neamurile pentru ei, așa e la noi.

Nu este un mesaj manifest, este ceea ce simt”, a declarat Gabi Torje, potrivit Playsport. 

Gabi Torje (32 de ani) a fost mulți ani om de bază al naționalei, pentru care a marcat 12 goluri în 57 de partide. În prezent valorează 450.000 de euro, iar cea mai înaltă cotă de piață a atins-o în urmă cu 11 ani, 7 milioane de euro. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!