Decizie radicală luată de ruși înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris! Anunț oficial

judo Fotbal intern Vladimir Putin a numit cei trei jucători favoriți ai săi! Un singur rus se află pe lista preferaților
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Iunie 2024, 17:13
Data actualizarii: Sambata 29 Iunie 2024, 17:14

Rușii le întorc spatele europenilor înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Niciun judoka rus nu va intra pe tatami la Paris la Jocurile Olimpice (26 iulie-11 august). Într-un comunicat de presă difuzat vineri seară, Federaţia rusă de judo a anunţat că nu va trimite niciun sportiv la Paris, în semn de protest faţă de "condiţiile umilitoare" privind numărul de sportivi autorizaţi să participe.

Deşi 17 judoka ruşi reuşiseră să se califice direct la Jocurile de la Paris, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a autorizat doar patru dintre ei să participe, prin intermediul celei de-a treia liste de sportivi reintegraţi în competiţiile olimpice.

Toţi sportivii ruşi şi belaruşi fuseseră interzişi după începutul invaziei din Ucraina, în februarie 2022, înainte ca CIO să anunţe reintegrarea lor treptată, sub drapel neutru şi sub rezerva unor condiţii stricte şi excluzând de la început probele pe echipe.

Judoka ruși nu vor merge la Olimpiadă

"În această situaţie, Prezidiul Federaţiei Ruse de Judo a luat o decizie unanimă: echipa naţională rusă de judo nu va accepta condiţii umilitoare şi nu va participa la Jocurile de la Paris cu componenţa propusă de oficialii Comitetului Internaţional Olimpic", a precizat Federaţia Rusă de Judo, denunţând o "decizie nesportivă" şi făcând apel la "reformarea CIO".

Această decizie va da peste cap concursurile olimpice. "Toată lumea poate înţelege că, fără sportivii ruşi, competiţiile de judo de la Jocuri ar fi incomplete, iar campionii nu ar avea satisfacţia de a câştiga un turneu olimpic "slăbit"", afirmă Federaţia Rusă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!