FOTO Dacă strănuta, pierdea o avere! Pe ce sumă a fost vândut șervețelul cu prima înțelegere dintre Messi și Barcelona

Lionel Messi Barcelona Fotbal intern Lionel Messi
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Mai 2024, 22:30
Data actualizarii: Vineri 17 Mai 2024, 22:45

A fost vândut șervețelul care a jucat un rol uriaș în cariera lui Lionel Messi.

Șervețelul pe care a fost scris acordul inițial pentru transferul lui Messi la Barcelona, pe vremea când era doar un puști de 13 ani, a fost vândut la licitație pentru suma de 965.000 de dolari (762.400 de lire sterline).

Casa de licitații Bonhams a anunțat vineri vânzarea acestui obiect legendar din istoria fotbalului. Conform casei de licitații, vânzarea a fost organizată în numele lui Horacio Gaggioli, un agent din Argentina, țara natală a lui Messi, care a făcut parte din echipa care a negociat pentru transferul starului argentinian la FC Barcelona, potrivit NBSnews.

  • Lionel Messi

Textul contractului, scris cu cerneală albastră pe un șervețel, a avut ca scop să-l liniștească pe tatăl adolescentului, Jorge Messi, în legătură cu finalizarea negocierilor.

Negocieri tensionate și o soluție improvizată

Jorge Messi amenințase că își va duce fiul înapoi în Argentina din cauza unor blocaje în discuțiile purtate cu Barcelona.

Pentru a depăși impasul, directorul sportiv al Barcelonei de la acea vreme, Carles Rexach, a cerut unui chelner hârtie și a primit... un simplu servet. Pe acesta a fost scrisă o schiță de acord, cu data de 14 decembrie 2000, semnată de Gaggioli, un alt agent, Josep Maria Minguella și chiar Rexach. Un contract oficial, mai detaliat, a fost încheiat ulterior.

Lionel Messi a petrecut aproape două decenii la Barcelona, după ce a ajuns din Argentina la vârsta de 13 ani. A debutat la prima echipă în 2004, evoluând în tricoul acesteia timp de 17 sezoane. A contribuit la câștigarea mai multor trofee importante, inclusiv Liga Campionilor de patru ori și campionatul Spaniei de zece ori. În prezent, Messi evoluează la Inter Miami.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!