Augustin Deleanu Dinamo Bucuresti dudu georgescu Final cu scandal Gheata de Aur Fotbal intern

Cum a castigat Dudu Georgescu Gheata de Aur? A refuzat sa faca BLAT!!  O poveste incredibila!!

A existat in Romania un jucator care a refuzat bani si sa aranjeze meciuri pentru a deveni cel mai bun marcator al Europei.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 23 Februarie 2010, 14:46
Data actualizarii: Marti 23 Februarie 2010, 14:50

Se intampla acum 35 de ani la Galati. Dinamo juca la Galati si trebuia sa piarda pentru ca echipa de la malul Dunarii sa se salveze.  Toti fotbalistii dinamovisti stiau ca trebuie s-o lase mai moale, numai unul singur a vrut sa joace corect, doar pentru un scop nobil - acela de a lua Gheata de Aur. Numele lui  - Dudu Georgescu.

Lucru ce s-a si intamplat. Dudu Georgescu a inscris un gol si a luat Gheata de Aur. Un fotbalist de la Dinamo care a jucat in acel meci povesteste in exclusivitate pentru www.sport.ro cum au stat lucrurile.

"Trebuia sa pierdem la Galati. Toti stiam ca o sa luam bataie, numai unul s-a opus -Dudu Georgescu. Cel care s-a ocupat de toata afacera a fost fostul coleg al nostru, Salceanu, care atunci juca la Galati. Banii au venit intr-o plasa de peste... Casierul sef, cel care impartea banii era Mircea Lucescu. Ce viata am dus atunci, ne-au plimbat cu vaporul pe Dunare", isi aduce aminte Augustin Deleanu.

Si Salceanu recunoastea ca el a fost cel care s-a ocupat ca Dinamo sa piarda la Galati.

"Erau alte vremuri atunci..Se intamplau multe chesti atunci. Cate aranjamente nu au fost... Eu m-am ocupat ca fostii colegi ai mei sa se simtea bine la Galati". povesteste Salceanu.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!