Contre, în direct la Ora Exactă în Sport: „Esti foarte vehement și nu reflecți realitatea!” / „Respectul pentru antrenori a dispărut!”

Edi Stăncioiu și Dan Chilom s-au contrat cu privire la situația fotbalistului român. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Decembrie 2021, 13:27
Data actualizarii: Marti 07 Decembrie 2021, 14:05

Edi Stăncioiu și Dan Chilom au fost invitați la Ora Exactă în Sport, la PRO X, iar cei doi foști portari s-au contrat cu privire la situația jucătorului român. 

Chilom este de părere că fotbalistului din Liga 1 i se acceptă prea multe, inclusiv propunerile de antrenori. Doar că Stăncioiu este e altă părere.

Fostul goalkeeper al CFR-ului susține că cluburile din România nu le oferă jucătorilor condiții optime pentru a-și desfășura activitatea. 

Dan Chilom: "Respectul pentru antrenori a dispărut în România!"

Dan Chilom: „Fotbaliștii din România sunt foarte căutați în coarne și ținuți pe un piedestal. Au apărut niște filme pe internet, cu ce se întâmplă în vestiarele unor echipe mari, precum Manchester City, Juventus, Tottenham, să vedeți ce respect este pentru antrenor și cam cât de mult se implică un jucător în viața unei echipe și cât de mult timp petrece la club. Când ai bătut palma și ei plătit cu 1.000 de dolari, 100.000 de dolari, sau 1 milion de lire, trebuie să faci lucrul acela 100%. 

În România, respectul pentru antrenori a dispărut, iar jucătorii sunt tratați ca niște bunuri extraordinar de valoroase. Trebuie să nu-i deranjăm, să nu-i supărăm, să nu le creăm niște condiții proaste sau să nu-i obosim cu niște antrenamente”.

Edi Stăncioiu: "Ți se pare că jucătorii sunt plătiți la timp?"

Edi Stăncioiu: „Ești sigur de asta? Ți se pare că toți jucătorii sunt plătiți la timp?”.

Dan Chilom: „Dacă nu ești plătit înseamnă că nu trebuie să fii 100%?”.

Edi Stăncioiu: „Am văzut că ești foarte vehement la adresa jucătorilor, eu încerc doar să am o părere echidistantă, nimic mai mult. Nu sunt de acord cu un jucător care nu este profesionist, care nu își vede de treabă, care nu dă 100%, indiferent că e antrenament sau meci. Trebuie să își păstreze o anumită conduită și să respecte culorile clubului. Cred că ești foarte vehement și nu reflecți realitatea. La jucătorul român, cred că sunt maximum două cluburi care plătesc la zi”.

Dan Chilom: „Au lăsat lucrurile să meargă într-o direcție greșită și au accepta plata aceasta a salariilor după 3-4-5 luni” 

Edi Stăncioiu: „Ai de ales? Înseamnă să nu te mai antrenezi. Și revenim într-un cerc vicios. 80% din jucătorii de fotbal din România trăiesc de pe o lună pe alta. În momentul în care ai întârziat 2-3 luni de zile deja ești pe minus și intri la datorii”

În acest schimb de idei a intervenit și Ioana Cosma, care s-a poziționat în „tabăra” lui Edi Stăncioiu. Jurnalista PRO TV a semnalat terenul execrabil de la meciul din eșalonul secund, dintre Ripensia Timișoara și Csikszereda.

„Fotbalistul român se duce și se antrenează pe niște mizerii de terenuri. Unora poate li se caută în coarne. La Timișoara, pe terenul acela ordinar, acela e fotbalistul român căruia i se caută în coarne, care a jucat la Csikszereda - Ripensia? Pe un teren mocirlos în 2021? Trebuie să existe un echilbiru. Or fi și răsfățați, dar nu cred că avem condiții extraordinare”, a spus Ioana Cosma, moderatoarea emisiunii Ora Exactă în Sport. 

Modifică setările cookies