Bucurie MAXIMA pentru nationala de baschet 3x3 a Romaniei: Sunt capi de serie pentru Mondialul U18 din Jakarta!

Autor: Sport.ro
Luni 23 Septembrie 2013, 12:15

	Bucurie MAXIMA pentru nationala de baschet 3x3 a Romaniei: Sunt capi de serie pentru Mondialul U18 din Jakarta!

►Dinamo – Sanatatea, marti 20:30, IN DIRECT Sport.ro! Vezi AICI cand joaca Steaua, Rapid si U Craiova - Petrolul! Bate Cupa!

Romania, cap de serie numarul 1 la mondialele U18 de baschet 3x3

Sport Arena Streetball si Federatia Romana de Baschet le-au oferit nationalei Romaniei de baschet 3x3 sansa de a juca aproape de casa in turnee cotate pe plan international, asemenea celor futures si challenger din tenis, sprijinind astfel dezvoltarea tinerilor baschetbalisti romani.

Nationalele Romaniei care vor participa la Campionatul Mondial de baschet 3x3 rezervat juniorilor U18, Jakarta 26-29 septembrie, au fost desemnate capi de serie numarul unu la masculin si numarul cinci la feminin.

Rezultatele obtinute de nationala noastra in turneele de baschet 3x3 organizate de Sport Arena Streetball  si Federatia Romana de Baschet (www.frbaschet.ro) pe parcursul acestui an, contabilizate in FIBA 3x3 World Ranking, au permis nationalelor noastre sa beneficieze de acest statut la turneul din Indonezia.

La masculin, cel mai bine clasat tanar jucator este Dimitris Rasty, care ocupa pozitia a patra in lume la categoria sa de varsta, in timp ce coechipierul sau, Vlad Georgescu, este pe locul 42 in lume.

Rasty, component al nationalei noastre si la editia din 2012, de la Madrid, acolo unde Romania a incheiat pe locul sase, este campion la Sport Arena Streetball in 2013, dupa ce s-a impus la turneul Master alaturi de echipa sa, Tiganii din Paris. Vlad Georgescu este cel mai bine clasat jucator in ierarhia Sport Arena Streetball din 2013.

Alaturi de cei doi, din nationala Romaniei mai fac parte Marius Ciotlaus si Stefan Neague, coechipieri in acest sezon la echipa Chill, care a obtinut un loc doi si un loc trei la Sport Arena Streetball.

La feminin, echipa este alcatuita din Alexandra Chitanu, castigatoare a turneului 3x3 EuroTour Sport Arena Streetball, Irina Gavrila si Izabella Lovasz, coechipiere in echipa Queens, care s-a impus in primul turneu al acestui sezon si Kelemen Kincso, care a ocupat locul al treilea in turneul de debut din 2013.
 

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

Adi Mutu vine la Ora Exacta in Sport! Marti, 10:45, in direct la PRO X si pe Facebook Sport.ro!

Bătute, umilite şi descurajate de legi: „Îmi spunea că trebuie să-mi fie frică”
BRAT