Spectatorii se întorc pe stadioane! Anunțul făcut de MTS

Ministerul Tineretului si Sportului spectatori Stadion Fotbal intern Rapid Bucuresti
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 26 Noiembrie 2021, 16:09
Data actualizarii: Marti 30 Noiembrie 2021, 23:21

Ministerul Tineretului și Sportului a publicat un comunicat prin intermediul căruia anunță relaxarea restricțiilor privind participarea spectatorilor pe stadioane.

La competițiile sportive vor putea asista spectatorii vaccinați, în limita a 30% din capacitatea maximă a stadionului.

Sportul românesc se bucură de măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competițiile sportive, ca urmare a hotărârii de guvern adoptate în ședința de Guvern de astăzi, pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la H.G. nr. 1183/08.11.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Spectatorii se întorc pe stadioane! Comunicatul MTS

Astfel, potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfășura cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului, atât în spații închise, cât și deschise.

Participarea la aceste activități este permisă doar pentru persoanele care dețin certificat verde, respectiv:

sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 1800-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Accesul spectatorilor în tribune este permis doar în intervalul orar 05:00 – 21:00. Această măsură reprezintă un câștig major pentru sport, sportivi și iubitorii sportului”, se arată în comunicatul publicat de MTS.

“Este o primă măsură în favoarea sportului, pe care noul guvern o adoptă din prima zi, după cea de reorganizare a MTS ca Ministerul Sportului. Desigur, este nevoie de multă responsabilitate și pe mai departe. Este nevoie de respectarea măsurilor în vigoare și de continuarea campaniei de vaccinare, pentru că doar așa putem limita efectele negative ale acestei pandemii și reveni spre normalitate”, a declarat Ministrul Sportului, Eduard Novak. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!