Banel Nicolita FCSB Steaua Bucuresti vizita medicala Fotbal intern

Bănel Nicoliță, povestire genială la prima vizită medicală la Steaua: „Vai de capul meu! Zice: 'Dezbrăcați-vă!'”

Bănel Nicoliță și-a amintit cum a decurs prima vizită medicală la Steaua București.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 06 Octombrie 2022, 11:48
Data actualizarii: Joi 06 Octombrie 2022, 11:48

Bănel Nicoliță (37 ani) este un personaj emblematic în istoria Stelei București (n.r. actuala FCSB). Fostul internațional român a jucat 6 sezoane și jumătate pentru clubul patronat de Gigi Becali (64 ani), în care a câștigat două campionate, o Cupă a României și o Supercupă. 

Bănel Nicoliță, amintiri de la prima vizită medicală la Steaua București 

Bănel Nicoliță și-a amintit prima vizită medicală pe care a făcut-o la Steaua București. În iarna lui 2005, când acesta a venit de la Politehnica Timișoara, a dorit să impresioneze încă de la prima apariție, așa că s-a dus îmbrăcat elegant, fără a știi că trebuie să susțină și o probă practică. 

„Să vă povestesc ceva bestial, în premieră, de la vizita medicală! Nici nu știam cum să mă duc îmbrăcat. M-am dus în pantofi d-ăia întorși, în cămașă, cu geacă de piele, pantaloni de stofă. Am zis să mă duc frumos îmbrăcat, însă geaca era cu două numere mai mari. Era a fratelui meu. Când am ajuns acolo, toți erau în trening…

Am dat noroc cu fiecare, eram transpirat tot. Fiind brunețel, nu s-a văzut când m-am înroșit. Eram varză! În fine, a venit doctorul să-mi iau dosarul. 'Ce dosar să-mi iau?!'. Eu nici nu știam. Era prima mea vizită medicală. 'Du-te, bă, ia-ți dosarul de la doamna de acolo și mergi în fiecare cabinet!'. Vai de capul meu… Ajung la inimă. Zice: 'Dezbrăcați-vă!'. Am dat proba la bicicletă în pantofii ăia, în pantalonii de stofă și în cămașă! Acum după mulți ani chiar nu e o rușine...” a spus Bănel Nicoliţă pentru gsp.ro.

Bănel Nicoliță, distrus după autogolul cu Real Madrid 

Pe lângă amintirile frumoase petrecute în tricoul roș-albastru, Bănel Nicoliță a adunat și momente mai puțin plăcute. Unul ar fi contra lui Real Madrid, în 2006, în grupele UEFA Champions League, când la scorul de 0-0, pe Santiago Bernabeu, jucătorul Stelei a înscris în proprie poartă. 

Episodul a fost un impact emoțional puternic asupra lui Bănel Nicoliță. Fostul fotbalist a mărturisit că a doua zi s-a gândit la suicid, dar sprijinul coechipierilor l-a făcut să depășească acest moment dificil.

„Am văzut acum, când și-a dat Găman autogol, săracu'... Am fost cu el la națională, e un băiat super, de nota o mie, îl pui la suflet. Mi s-a rupt sufletul când și-a dat autogol. M-am văzut parcă pe mine, dar eu am dat pe Bernabeu! Așa a vrut Dumnezeu, să fiu marcator pe Bernabeu. La 1-0 au avut penalty și l-au ratat. Se făcea 2-0. Mai spunea după cineva de Bănel?

Așa a vrut Dumnezeu! Atunci voiam să mă omor! A doua zi căutam să... Aveam așa, toate nebuniile. Chiar m-am gândit. A fost o onoare să joc contra unor asemenea jucători, sunt mulți care n-ajung nici să plătească un bilet. Unul care muncește e normal să greșească. Au dat alții în finale de Champions League. Mi-a fost foarte greu atunci, dar nu mi-a reproșat nimeni nimic niciodată!”, a declarat Bănel Nicoliță pentru aceeași sursă. 

Modifică setările cookies