FOTO EXCLUSIV Așa arată mâna lui Costel Pantilimon după o carieră de portar: "Va rămâne așa toată viața. Sportul de performanță se face cu sacrificii mari"

Costel Pantilimon Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 12:40
Data actualizarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 14:47
Costel Pantilimon (37 de ani), fostul portar al naționalei României, a fost invitatul emisiunii Emoții Europene.

Costel Pantilimon, singurul fotbalist român campion în Premier League, și-a încheiat cariera în urmă cu mai bine de trei ani, după o ultimă experiență în Turcia, la Denizlispor. Din februarie 2023, "Panti" este manager general la Poli Timișoara și încearcă să îi readucă pe bănățeni în elita fotbalului românesc. În acest sezon, echipa a ratat promovarea în Liga 2 la baraj, însă Costel Pantilimon a început deja pregătirile pentru noul sezon cu același obiectiv.  

Așa arată mâna lui Costel Pantilimon după o carieră de portar

Crescut la Bacău, Pantilimon s-a consacrat la Poli Timișoara, club care l-a cumpărat când avea doar 19 ani. În 2011, uriașul de 2,03m făcea pasul la Manchester City, colosul din Anglia care era în plină ascensiune și transfera staruri pe bandă rulantă.  

Deși a fost mai mult rezervă la City, "Panti" a strâns 29 de meciuri la gruparea de pe Etihad în cele trei sezoane. A cucerit și patru trofee: două titluri în Premier League, o Cupă a Ligii și o Supercupă, la ultimele două fiind titular.  

Pe finalul emisiunii Emoții Europene, portarul cu 27 de meciuri strânse la naționala României a fost rugat de moderatorul Cătălin Oprișan să arate mâna dreaptă la cameră. După zeci de ani de carieră, degetul mic al lui Pantilimon este fracturat, însă pentru fostul internațional deja nu mai reprezintă o problemă.

"Ăsta nu se mai îndreaptă! Îmi aduc aminte de nea Gabi Boldici, antrenor cu care am lucrat. Venea la tine și dădea așa noroc cu tine. Toate degetele erau rupte.

Am apărat și cu degetul rupt. Sunt chestii normale, le înfășori imediat. Nu-ți mai vine să le pui la loc. Așa va rămâne toată viața, nu-l mai pun la loc, e mult de muncă la el.

Sunt lucruri cu care rămâi, dar sportul de performanță se face cu sacrificii mari", a spus Pantilimon, la emisiunea Emoții Europene, transmisă pe SPORT.RO și VOYO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!