"Afirmaţii false, rea-credință!" FRF se apără după ce Adrian Mititelu a susținut că forul național funcționează ilegal

FRF Adrian Mititelu Razvan Burleanu Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 Iulie 2024, 20:14
Data actualizarii: Joi 04 Iulie 2024, 20:17

Tribunalul București a admis cererea făcută de Adrian Mititelu (56 de ani), în procesul cu FRF, iar la scurt timp patronul lui FCU a ieșit public și a atacat forul național.

Din articol

Mititelu a susținut printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare că acceptându-i cererea, intanța a admis faptul că FRF funcționează ilegal. Federația Română de Fotbal se apără însă și susține că afirmațiile lui Mititelu sunt false.

FRF a anunțat la scurt timp după atacului lui Adrian Mititelu că a făcut deja recurs la decizia instanței.

"Tribunalul Bucuresti a decis astăzi, într-o primă etapă procesuală, respingerea unei cereri administrative a FRF de actualizare a unor informaţii dintr-un registru al Tribunalului Bucuresti.

Această decizie este nedefinitivă, FRF formulând deja apel ce va fi judecat de Curtea de Apel Bucureşti, şi oricum lipsită de autoritate de lucru judecat, fiindcă nu priveşte o dispută, un litigiu, ci o procedură administrativă (necontencioasă).

Este lipsit de orice dubiu că FRF funcţionează şi a funcţionat deplin legal.

Orice persoană interesată poate verifica  în mod simplu veridicitatea acestor afirmaţii, lecturând menţiunile din Registrul Federaţiilor cu privire la Statutul FRF în vigoare, respectiv şi mandatul Presedintelui FRF.

Dezinformările lansate în spaţiul public privind 'funcţionarea ilegală a Federaţiei', 'anularea mandatului Preşedintelui' etc., reprezintă afirmaţii factuale false, făcute cu rea-credinţă, şi atrag răspunderea civilă a persoanei care le emite, respectiv propagă fără verificare", a transmis FRF.

Decizia instanței

”Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de petenta Federaţia Română de Fotbal, ca neîntemeiată. Respinge ca inadmisibilă cererea de intervenție formulată de către Asociația Clubul Sportiv Tenis Club Pamira.

Admite cererea de intervenție formulată de către Asociația Fotbal Club Progresul București. Admite cererea de intervenție formulată de către Asociația Fotbal Club Rapid București (AFC Rapid).

Admite cererea de intervenție formulată de către FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul București – Secția a V – a Civilă Pronunţată astăzi, 04.07.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!