GALERIE FOTO Adrian Mutu împlinește 44 de ani. Cariera "Briliantului", în imagini 

Adrian Mutu Adrian Mutu 44 de ani Mutu Fotbal intern
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Duminica 08 Ianuarie 2023, 10:30
Data actualizarii: Duminica 08 Ianuarie 2023, 11:01

Fostul decar al naționalei e în prezent antrenor al formației Rapid, locul 4 în Superliga, cu 38 de puncte după 21 de partide.

Actualul antrenor al Rapidului a avut o carieră prodigioasă în fotbal. 

Adrian Mutu împlinește 44 de ani

După retragerea din activitatea de fotbalist, Adrian Mutu, care azi împlinește 44 de ani, a ales la început cariera de conducător în fotbal, la Dinamo, apoi a decis să se apuce de antrenorat. 

A făcut o excelentă treabă la reprezentativa de tineret, unde le-a dat încredere mai multor fotbaliști tineri, iar în prezent e tehnician la gruparea din Giulești. 

Cu o carieră presărată cu multe momente geniale la națională și în Serie A, Adrian Mutu a recunoscut mereu că putea ajunge mult mai sus dacă ar fi evitat anumite episoade nedorite din timpul în care era perceput drept unul dintre cei mai talentați atacanți tineri din Europa

Adrian Mutu împlinește 44 de ani. Cel mai important moment ca jucător

"Sunt multe momente plăcute, dar cel mai important pentru mine, ca jucător, a fost atunci când am debutat pentru echipa naţională şi am îmbrăcat pentru prima oară tricoul echipei naţionalei. 

Iar mai neplăcute sunt mai multe, sunt diferite înfrângeri de care am avut parte. Una, două care au lăsat semn a fost pierderea meciului cu Danemarca, dacă vă mai aduceţi aminte, pierderea calificării, de fapt, şi atunci când am pierdut la 11 metri, contra lui Glasgow, dacă nu mă înşel, în semifinalele Europa League, când eram la Fiorentina. 

Au fost două înfrângeri care m-au durut foarte tare; erau două oportunităţi, una de a juca la Mondiale, iar cealaltă, de a juca o finală de Europa League", a declarat Adrian Mutu, înaintea meciului său de retragere, de la Cluj, transmis anul trecut în direct de Pro Arena și VOYO.

VIDEO Imagini de la meciul de retragere, de pe Cluj Arena

Adrian Mutu împlinește 44 de ani. A marcat 35 de goluri la națională

Adrian Mutu a evoluat de-a lungul carierei sale la FC Argeș Pitești, FC Dinamo, Inter, Hellas Verona, AC Parma, Chelsea, AS Livorno, Juventus, Fiorentina, Cesena, AC Ajaccio, Petrolul Ploiești, Pune City și ASA 2013 Tg. Mureș

Cele mai multe apariții pe care Mutu le-a bifat la vreo echipă au fost la ACF Fiorentina, 143, unde a reușit să înscrie de 69 de ori și să paseze decisiv în 27 de situații, în cele aproape 12.000 de minute petrecute la echipa din Serie A.

„Il Fenomeno”, așa cum era poreclit, Mutu a fost convocat la echipa națională de fotbal a României de 77 de ori, pentru care a înscris 35 de golrui. Debutul și l-a făcut în martie 2000, iar ultimul meci profesionist a fost în martie 2013.

Adrian Mutu împlinește 44 de ani. În 2022 și-a lansat cartea

Anul trecut, piteșteanul și-a lansat cartea - „Revenirea din infern”.

1. Dezvăluiri despre cele mai dificile și cele mai fericite momente din viața lui Adrian Mutu.

2. Episoade memorabile care te ajută să înțelegi viața unui om care a ajuns cu adevărat în vârf, a căzut și a luat-o de la capăt. trăind fiecare emoție la intensitate maximă. 

3. Lecții de viață importante învățate pe propria piele. Prin dezvăluirile din viața privată, Adrian Mutu ne arată cât de ușor te poți pierde pe tine și cât de important este să fii pregătit pentru viață.

4. O poveste despre cădere și revenire cum nu vei găsi în manuale sau în cărți de self-help, scrisă cu sinceritate și asumare pentru a-i inspira și pe alții să se ridice indiferent cât de dureroasă a fost căderea.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!