Fotbal intern

A scris istorie în Liga 1, iar acum vrea să se apuce de antrenorat! Gerardo Alves, gata de o nouă carieră

Gerardo Alves vrea o nouă provocare.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 31 Martie 2022, 19:56
Data actualizarii: Joi 31 Martie 2022, 20:36

Fostul fundaș a ajuns la 41 de ani. S-a retras din fotbal în 2017, de la Astra Giurgiu, iar acum este gata să debuteze într-o nouă meserie. Gerardo Alves face școala de antrenori în Portugalia și vrea să devină un tehnician de top.

Sunt bine, în Portugalia, termin cursul de la şcoala de antrenori şi abia aştept să încep cu meseria. Nu era în capul meu să fiu antrenor. După nişte conversaţii cu soţia, cu părinţii... mi-au zis măcar să încerc să fac cursul.

Am fost acolo la Clinceni şi am avut experienţa cu domnul profesor Palade. A început să-mi placă foarte mult, cel puţin cu copiii. 

E grea, nu e deloc uşor, dar cred că trebuie să fie. Dacă vrei să ai un viitor bun şi îi înveţi pe copii... Cred că cel mai important e chiar să-i înveţi. Şi dacă ai fi fost jucător, cred că asta nu are nicio legatură cu să fii antrenor. 

Pentru mine era mai uşor să o fac în Bucureşti pentru că eram mai aproape de familie şi de casă. Eu locuiesc în Bucureşti. Am venit aici pentru că, din păcate, Federaţia şi şcoala de antrenori au un conflict şi nu a putut să fie rezolvat. 

În Portugalia există un protocol cu guvernul prin care oricare jucător care are mai mult de şapte ani ca profesionist poate direct să meargă la Licenţa B. 

Prima licenţă, Licenţa C, cred că durează un an şi jumătate, licenţa pe care o fac eu durează şase luni, dar după Licenţa A e aproape impoibil să le facă. Sunt numai 30 de persoane prin invitaţie. 

Licenţa Pro, tot la fel, cred că trebuie nişte ani de experienţă şi atunci poţi să o ceri.

Vreau să ţintesc pentru copii şi juniori... ăsta era gândul meu. Să fii la seniori e puţin mai greu, cel puţin în România, pentru că nu există o linişte pentru antrenori. 

Am văzut şi îmi place să vorbesc mereu de Prepeliţă de la FC Arges şi e un exemplu. Deja nu aveau răbdare, dar, încet-încet, a făcut o performanţă în primul an când e în Liga 1”, a declarat Geraldo Alves, la Orange Sport.

Crescut de Varzim și Benfica, a mai evoluat pentru Beira-Mar, Gil Vicente și Pacos Ferreira, în Portugalia, AEK Atena, în Grecia, și FCSB, Petrolul și Astra, în România. Gerardo Alves are patru trofee în palmares: campionatul și SuperCupa României cu Astra, respectiv două cupe, cu FCSB și Petrolul.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!