Fotbal intern

4 arene de 5 stele in Bucuresti: Steaua, Dinamo, Rapid si Arcul de Triumf vor fi modernizate cu 100 mil euro. Anuntul facut de FRF

Pentru Euro 2020, Bucurestiul va mai avea 4 arene de lux, pe langa National Arena.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 03 Februarie 2015, 14:39
Data actualizarii: Marti 03 Februarie 2015, 14:42

Razvan Burleanu a anuntat intr-un interviu acordat Ziarului Financiar ca 100 de milioane de euro ar putea fi investitia de la bugetul statutui pentru modernizarea a patru stadioane din Bucuresti: Steaua, Dinamo, Rapid si Arcul de Triumf.

"In 2020, Romania va organiza 4 meciuri la Euro. Vor urma proiecte mari de infrastructura pe care le vom face. In jurul acestui eveniment se va dezvolta infrastructura sportiva, facute de catre stat. Daca ne referim la cele 4 terenuri modernizate pana in 2020, stadionul Dinamo, Steaua, Rapid si Arcul de Triumf, la care se adauga alte doua stadioane noi, cel de la Craiova si cel de la Tg. Jiu, suma depaseste 100 de milioane de euro", spune Burleanu.

Seful FRF are planuri mari in urmatorii ani. Crede ca piata fotbalului din Romania va creste de 3 ori, la aproximativ 1 miliard de euro.

"Piata de fotbal in Romania se imparte intre bugetele cluburilor, Liga I, Liga a II-a, Liga a III-a, fotbal feminin, fotbal in sala, de aproximativ 250 de milioane de euro. Apoi piata fotbalului la nivel judetean inseamna aproximativ 60 de milioane de euro. Piata este in jur de 300 de milioane de euro. Mai am inca 3 ani de mandat, iar dupa acesti trei ani in mod cert ca piata ar trebui sa creasca de 3-4 ori, la 1 miliard de euro. Fotbalul are resurse, pentru ca este o oportunitate."

Modifică setările cookies