Romania se intoarce la tricoul galben! "Prietenii vechi nu se uita niciodata!" Contract de 400.000 de euro semnat astazi de FRF

Presedintele Federatiei Române de Fotbal, Razvan Burleanu a declarat ca primele jucatorilor echipei nationale vor ramâne in euro.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Ianuarie 2015, 17:13
Data actualizarii: Vineri 30 Ianuarie 2015, 17:17

"Este amuzant sa discut despre asa ceva acum. Daca vreti sa raspund la intrebarea legata de moneda in care vor fi platiti jucatorii nationalei, pot da asigurari ca aceasta nu va fi franci elvetieni, ci euro, deci nu vor fi probleme", a afirmat Burleanu, la Poiana Brasov, raspunzând la o intrebare pe aceasta tema.

In luna octombrie, presedintele FRF, Razvan Burleanu, si jucatorii au convenit ca din cele 8 milioane euro pe care federatia le-ar incasa de la UEFA in cazul in care nationala României s-ar califica la Campionatul European din 2016, fotbalistii sa primeasca trei milioane de euro. De asemenea, FRF a decis sa le acorde jucatorilor echipei nationale si prime de câte 3.000 de euro pentru fiecare victorie din preliminariile Campionatului European 2016.

FRF a anuntat, vineri, la Poiana Brasov, incheierea unui parteneriat cu Bergenbier, de care Burleanu s-a declarat extrem de incântat. "Sunt foarte onorat sa anunt reintoarcerea acasa a unui prieten bun al fotbalului românesc. Este o dovada a faptului ca prieteniile adevarate nu tin de frecventa intâlnirilor, ci de alte aspecte mult mai importante. Sunt convins ca impreuna vom realiza lucruri importante pentru fotbalul românesc. Tricoul galben reprezinta o adevarata campanie a federatiei si sper ca la urmatorul meci al nationalei, sa vedem, din nou, o mare de galben pe stadion. De astazi, tricoul galben revine acasa, in spatiul intim al fiecarui suporter", a spus Burleanu.

Conducatorul FRF a refuzat insa sa dea detalii despre durata contractului, suma acestuia sau daca aceasta colaborare este conditionata de rezultatetele echipei nationale. "Detaliile contractului sunt confidentiale si nu le pot dezvalui, insa tot ce pot spune este ca acest parteneriat este avantajos de ambele parti si va sustine performanta. Este vorba despre un suport extrem de consistent pentru fotbalul românesc. Atât timp cât ne-am asumat aceasta reforma, sunt convins ca putem deveni un garant al sustenabilitatii. Cum am mai spus, fara doar si poate, acest parteneriat va sustine performanta".

Parteneriatul dintre Federatia Româna de Fotbal si Bergenbier se desfasoara sub deviza "Prietenii vechi nu se uita niciodata!". Conform unor surse din cadrul FRF, contractul cu producatorul de bere are o valoare de 400.000 de euro pe an si se va intinde pâna la sfârsitul lui 2018. Bergenbier a mai fost, intre 1998 si 2008, partenerul Federatiei Române de Fotbal, perioada in care a sponsorizat echipa nationala. Din 2010, pentru câteva sezoane, producatorul de bere a sponsorizat si Liga Profesionista de Fotbal.

Sursa: Mediafax

Modifică setările cookies